Čeští volejbalisté Lukáš Ticháček a Jan Štokr (vpravo) se radují.

Čeští volejbalisté Lukáš Ticháček a Jan Štokr (vpravo) se radují. | foto: AP

Volejbalista Ticháček slaví další titul, je opět polským mistrem

  • 0
Nahrávač volejbalové reprezentace Lukáš Ticháček je opět polským mistrem. Titul s týmem Rzeszów obhájil po vítězství v rozhodujícím pátém zápase finálové série na půdě Kedzierzynu-Kožle 3:1. Ligovým mistrem se jedenatřicetiletý rodák z Přerova stal už podeváté a ve třetí zemi.

Před úspěchy v Polsku Ticháček pětkrát ovládl německou ligu s Friedrichshafenem, s nímž triumfoval i v Lize mistrů (2007), a předtím dvakrát slavil s Duklou Liberec. Rzeszów došel přes Kedzierzyn k trofeji v PlusLize po výsledcích 0:3, 3:1, 3:0, 0:3 a 3:1.

Šanci vyhrát ligu mají i další čeští krajánci v Evropě. Ve Francii mohou zkompletovat double David Konečný a Kamil Baránek s celkem Tours. Na začátku dubna pomohli vyhrát Francouzský pohár, nyní je čeká obhajoba titulu v lize proti Paříži, nebo Cannes.

Útočit na další zlato bude také libero Martin Kryštof z Berlína, jenž od neděle zahájí bitvy s Friedrichshafenem. Ve finále je po roce i univerzál Jan Štokr s Trentinem v nejuznávanější italské Serii A, jehož čeká poslední překážka Piacenza.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž