Volejbalisté Zlína smutní. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Zlé chvíle zlínských volejbalistů. Nezvládnuté mečboly a zranění Bartáka

  • 0
Nevídaný kolaps v koncovce třetí sady stál volejbalisty Fatry Zlín postup do čtvrtfinále extraligového play off. Hosté nevyužili za stavu 1:1 čtyři setboly v řadě, klíčové dějství projeli 26:28 a svůj zmar pak završili v následující sadě, ve které uhráli tristních 13 bodů.

„Pokud bychom získali třetí set, možná bychom ve čtvrtém kralovali my jako Ostrava,“ prohodil trenér poražených Přemysl Obdržálek. Jenže Zlín kritické chvíle nezvládl, sérii předkola prohrál 1:2 na zápasy a nepovedená sezona pro něho skončila předčasně.

Servis Mateusze Biernata přitom neměl mít parametry, které by Zlínu působily potíže. Polskému nahrávači Ostravy však stačilo změnit směr svého plachtícího podání a to vyvolalo v hostujících řadách zkázu při následném útoku.

„I při špatném příjmu jsme prostě jeden bod uhrát měli,“ věděl Obdržálek.

Jenže tenhle výpadek nebyl náhoda. Špatné zpracování soupeřova podání provázelo zlínské volejbalisty celou sezonu. Kýžené zlepšení nepřinesla ani změna na postu libera, kde v předkole místo chybujícího Bláhy zaskakoval smečař Motyčka. Třetí, rozhodující střetnutí rozehrál Zlín skvěle, navázal na předchozí povedené domácí představení a první set vyhrál přesvědčivě 25:17. A přestože domácí stejně snadno srovnali (25:19), třetímu setu od začátku kralovali hosté. Avšak za stavu 13:9 podklouzl pod sítí jejich první nahrávač Peter Barták a s poraněným kotníkem dosledoval zápas ze zámezí.

„Tohle byl první zlomový moment utkání,“ poznamenal ostravský trenér Jan Václavík.

Bartáka musel stejně jako v úvodním duelu série nahradit Truong, hosté na palubovku nakonec poslali i svého třetího nahrávače, juniora Vašinu. „Zranění Bartáka zápas ovlivnilo,“ posteskl si Obdržálek.

Dobře však věděl, že i tak měl jeho výběr na vítězství. Jenže kromě kapitána Koláře se Zlín nemohl opřít o žádného z útočných hráčů. Hodně za očekáváním zůstal v celé sérii především smečař Vašíček.

„V poli jsme toho pochytali tolik, jako ne za celou sezonu,“ vystihl kouč Ostravy.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž