Radost zlínských volejbalistů.

Radost zlínských volejbalistů. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zlínští volejbalisté začnou play-off neplánovaně v Městské hale

  • 0
Až ve středu od 16 hodin vyběhnou na domácí palubovku k prvnímu duelu extraligového čtvrtfinále proti Benátkám nad Jizerou, budou mít volejbalisté Fatry Zlín o motivaci víc. Kvůli komerční akci v domovské aréně Euronics byli předběžně domluvení se soupeřem na výměně pořadatelství prvních dvou zápasů, Benátky však slib nedodržely a Zlín tak musí sérii rozehrát v Městské hale.

„Jsem velmi zklamán. Je to neseriózní, takhle se dospělí lidé nechovají,“ vzkázal kouč Zlína Roman Macek funkcionářům protivníka. Zlín se tím dostal do prekérní situace. Přestože Městskou halu občas k přípravě využívá, tato hala je daleko skromnější a skýtá výrazně nižší komfort hráčům i divákům. Více než čtyři stovky se jich do ní nevtěsnají.

„Čeká nás sáhodlouhé stěhování,“ podotkl Macek. Důvod, proč chtějí Benátky začít sérii v Městské hale, je evidentní. Zatímco v rozlehlé hale Euronics ztratili v extralize všech sedm střetnutí, jediný duel v její menší sestře v říjnu 2010 vyhráli.

„Počítám, že si na to vzpomněli,“ míní Macek. Od série očekává, že bude dlouhá. Střetnou se totiž čtvrté s pátým mužstvem po základní části, která od sebe dělilo jen skóre.

Zlín bude oslabený o stabilního blokaře Kotase, který si v posledním duelu natáhl vazy v kotníku a čtvrtfinále nestihne. „Na řadě je Přikryl. Do utkání zasahoval, využijeme jeho univerzálnosti,“ řekl Macek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž