Volejbalisté Odoleny Vody se radují z vítězství.

Volejbalisté Odoleny Vody se radují z vítězství. | foto: Petr Bílek, MF DNES

Volejbalisté Odoleny Vody otočili zápas s Melillou a uspěli ve Vyzývacím poháru

  • 0
Volejbalisté Aera Odolena Voda otočili zápas se španělskou Melillou a po domácí výhře 3:2 na sety postoupili do druhého kola Vyzývacího poháru. Podtrhli tak úspěšný den českých zástupců v mužských evropských pohárech poté, co Karlovarsko a Kladno uspěly v Poháru CEV.

Na rozdíl od nich si hráči Odoleny Vody po úvodním vítězství 3:0 situaci výrazně zkomplikovali. První set prohráli hladce 14:25 a ve druhé sadě nezvládli dramatickou koncovku, v níž podlehli 28:30. Reálně jim tak hrozilo, že o postup budou muset bojovat v rozhodujícím zlatém setu.

Pak ale ve vyrovnaném duelu získali potřebné dvě sady, když třetí a čtvrté dějství vybojovali shodně poměrem 25:23. Utkání završili výhrou 15:12 v tie-breku. Lídry Odoleny Vody byli Martin Hladík a Jan Svoboda, kteří nasbírali po 22 bodech.

Do dnešního duelu stejně jako jejich spoluhráči nastoupili ve speciálních dresech vyrobených jen pro toto utkání, které klub spojil s charitativní akcí pro Kapku naděje. Výtěžek z dražby dresů a finanční sbírky Aero Odolena Voda věnuje Ústavu hematologie a krevní transfuze UHKT, kde se v současné době léčí jeho hráč Pavel Horák.

Odveta 1. kola Vyzývacího poháru volejbalistů

Odolena Voda - Melilla (Šp.) 3:2 (-14, -28, 23, 23, 12)
Nejvíce bodů:
Svoboda a Hladík po 22, Šulc 19 - Martina 28, López 11.
První zápas 3:0, postoupila Odolena Voda.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž