ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ČTK

Kladno promarnilo tři mečboly a v pětisetovém boji podlehlo Ostravě

  • 0
Kladenští volejbalisté promarnili tři mečboly a ztratili dobře rozehraný domácí zápas s Ostravou v rámci 8. kola extraligy. Orli po ztrátě prvního setu měli reprízu jarní série o bronzové medaile ve své režii, jenže koncovku čtvrté sady od stavu 24:23 nezvládli a Ostravští vydřeli vítězství 3:2.

Zápas začal již hodinu po poledni, aby pak fanoušci v Kladně mohli podpořit hokejové Rytíře. Svěřenci Milana Fortuníka záhy získali až čtyřbodové vedení, ale koncovku si vzal do své režie reprezentační smečař Janků a sérii bodů dokonal obrat.

Kladenskou sestavu pak pozvedli druhý nahrávač Ondřej Fortuník s blokařem Mikulenkou. Orli byli blízko tříbodovému zisku, Ostravští však mečboly odvrátili a zvrat dokonali výhrou v tie-breaku 15:8 i díky třem esům, z toho dvěma z ruky Janků.

Ostravský tým, který v dubnu na úkor Kladna vybojoval bronz, si polepšil v tabulce o dvě místa na čtvrtou pozici. V pondělí se navíc v předehrávce 14. kola představí v Českých Budějovicích. Kladno se dostalo před Liberec a je sedmé. Liberecká Dukla však má k dobru pondělní duel proti Příbrami.

Uniqa extraliga volejbalistů - 8. kolo:

Kladno - Ostrava 2:3 (-22, 20, 20, -26, -8) Nejvíce bodů: Okošanovič 30, Hýský 14, Vemič 10 - Janků 22, Dvořák 16, Sedláček 15, Ihnát 14.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž