Velasco si nepřál Argentinu

  • 39
Salta - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) Znatelná úleva se zračila ve tváři argentinského kouče české volejbalové reprezentace Julia Velasca po výhře nad Řeckem, která jeho týmu nakonec zajistila postup do osmifinále MS v jeho rodné zemi. Přestože nebyl daleko od prvního velkého neúspěchu své zatím veleúspěšné trenérské kariéry, znovu zopakoval, že českému týmu neustále věřil. "I za stavu 1:2 jsem věřil, že zápas otočíme a postoupíme! Povedlo se, základní cíl je splněn a teď už se uklidněný tým může zaměřit na další vylepšení své hry." optimisticky uvedl Julio Velasco.
Uvnitř článku: Volejbalisté děkují za podporu

Postup z přetěžké základní skupiny v Saltě a ještě po ne zcela optimálních výkonech podle argentinského kouče českým hráčům výrazně pomůže v dalším průběhu šampionátu. "Znovu opakuji, že omlazenému českému týmu chyběly zkušenosti z velkých mezinárodních zápasů, jejichž vyostřenou atmosféru v přípravných duelech prostě navodit nedokážete. Světovou ligu bohužel rovněž nehrajeme, takže tři vyrovnané bitvy v základní skupině světového šampionátu jsou pro hráče obrovskou sportovní zkušeností a určitě je to psychicky posílí!" míní Velasco.

Ten má jasno i o herních činnostech, na nichž je třeba během dvou volných dnů před zahájením osmifinálových bojů v tréninku zapracovat."Určitě musíme něco udělat se servisem, ten v základní skupině rozhodně nebyl naší silnou stránkou. Budeme pilovat agresivní skákané podání a kus práce nás čeká také na zlepšení příjmu, abychom následně měli více útočných variant."

Poděkování
z Argentiny

Z redakční pošty iDNES:
Prosím, abyste všem našim příznivcům tlumočil poděkovaní celého našeho týmu za vyjádřenou podporu!! Kluky to moc těší.

Dnes jsme se přesunuli do Santa Fé, kluci trénovali a těší se na zápas s Brazílií.

Zdravi Vás
Antonin Lébl, vedoucí týmu

Věhlasný trenér, který jako asistent dovedl Argentinu k bronzové medaili na MS 1982 a coby hlavní kouč Itálii ke dvěma titulům světových šampionů v letech 1990 a 1994, vzápětí přiznal, že na svém čtvrtém "trenérském" mistrovství světa je přece jen v poněkud odlišné roli. "Už jsem to jednou říkal, že s českým týmem jsem samozřejmě v jiné situaci - s  favorizovanou Itálii jsem měl obavy o výsledky posledních zápasů o medaile, s mladým českým týmem naopak z utkání v základní skupině...

Ale tým je zvládl a má reálnou šanci projít mezi nejlepších osm, což by byl velký úspěch. Hlavní rozdíl je však v tom, že s Itálii jsem kráčel ke zlatu v cizích zemích, zatímco letos koučuji před vlastním publikem a jsem určitě více na očích..." neskrýval zvýšenou motivaci k úspěchu Julio Velasco.

Definitivní rozdělení týmů do osmifinálových skupin pak zkušenému Argentinci jednu starost přece jenom ubralo. "Ve druhém kole MS jsem se chtěl vyhnout hlavně Argentině a Itálii. Důvod je prostý - Argentina je můj domov a Itálie, kde jsem dosáhl největších sportovních úspěchů, je můj druhý domov... Mám v obou týmech řadu známých a hrát proti nim o všechno je vždycky těžké.

Naopak se mi splnilo přání zahrát si proti favorizované Brazílii, neboť s touto možnou variantou jsme předem počítali. Francii dobře známe z poslední přípravy tady v Buenos Aires a zážitky z utkání s Nizozemskem máme ještě všichni v čerstvé paměti..." dodal Velasco.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž