Petr Brom

Petr Brom | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Reprezentace? Byl by to můj vrchol, říká trenérský uchazeč Brom

  • 1
Vypracoval kandidátský projekt a čekal. V pondělí už se jméno trenéra Petra Broma objevilo na seznamu uchazečů o post kouče mužské volejbalové reprezentace.

"V pátek mě čeká obhajoba předložené koncepce před komisí," říká Petr Brom, trenér Příbrami, jenž se o místo reprezentačního kouče uchází poprvé v životě: "Když byl předsedou svazu pan Lébl, tak se všechny funkce rozdělily jaksi automaticky. Teď už se dělají konkurzy."

Proto padesátiletý expert neváhal, sedl ke stolu a sepsal přihlášku. "Nároďák by měl být vrcholem pro každého trenéra. A já nejsem výjimkou," vysvětluje Brom.

Příbramský trenér se hlásí na místo, jež do konce loňského roku zastával jeho dlouholetý rival Jan Svoboda. Loni si tihle dva vyměnili klubová zaměstnání: Brom po pěti letech v Českých Budějovicích (kde získal čtyři tituly) vystřídal v Příbrami právě Svobodu. Ten naopak zamířil na Bromem uvolněný post v Budějovicích.

"Jestli se ve svém projektu proti Svobodovi vymezuji? Ale ano, asi bych práci u reprezentace chtěl dělat kapánek jinak," říká Brom svou obvyklou dikcí.

Příbramský trenér není jediným kandidátem ze středních Čech: koučem národního týmu volejbalistů chce být i Josef Smolka z Benátek nad Jizerou a Milan Fortuník, nynější sportovní manažer Odoleny Vody.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž