Blokuje Iva Nachmilnerová z Olomouce (vlevo) o smeč se pokouší  Corina Ssuschkeová z Prostějova.

Blokuje Iva Nachmilnerová z Olomouce (vlevo) o smeč se pokouší Corina Ssuschkeová z Prostějova. | foto: Galgonek Vladislav, ČTK

Prostějovské volejbalistky uspěly i v Olomouci a blíží se k titulu

  • 4
Volejbalistky Prostějova vyhrály v Olomouci 3:1 a už jen jeden krok je dělí od zisku třetího domácího titulu za sebou. Mohou ho udělat v sobotu v domácí hale.

Série o titul královen domácí extraligy tak spěje podle očekávání k rychlému konci, i když po úvodní jednoznačné bitvě dnes olomoucké hráčky hvězdného rivala trochu potrápily a po prvním setu měly k výhře blíže.

Úvodní hanácké derby mělo v sobotu jednoznačný průběh, tentokrát se domácí před vlastními fanoušky chtěly představit v lepším světle a zpočátku se jim to dařilo. První set získaly pro sebe 25:19, ale Prostějov se dostal do tempa a suverénním výkonem (25:13) průběžný stav vyrovnal.

Ve třetí sadě Olomouc znovu statečně vzdorovala prostějovskému kádru poskládanému pro evropské soutěže, ale prohrála o čtyři body a další dílčí vítězství už neslavila.

Svěřenkyně Miroslava Čady udělaly druhý z potřebných tří kroků ke zkompletování ligového hattricku a v sobotu mohou na rozdíl od předchozích dvou let zažít korunovaci na vlastní palubovce.

"Začátek utkání byl ovlivněn výborným servisem a neskutečnou obranou domácích hráček, my jsme hledali optimální sestavu a až postupně se zklidnili. Družstvo našlo svou sílu a rozdíl mezi oběma týmy byl hlavně v útoku," řekl prostějovský kouč Čada.

Podle jeho kolegy na olomoucké lavičce Jiřího Teplého rozhodly od poloviny zápasu větší zkušenosti soupeřek. "Dokud jsme je tlačili servisem, tak jsme byli schopni hrát vyrovnanou partii. I přes porážku jsme zahráli o dvě třídy lépe než v prvním utkání v Prostějově. Holky se rvaly," uvedl. 

Třetí zápas začne v 17 hodin.

Finále play-off volejbalové extraligy žen - 2. zápas:

Olomouc - Prostějov 1:3 (19, -13, -21, -21)
Rozhodčí: Vojtíšek, Trumpeš. Čas: 98 min. Diváci: 900. Stav série: 0:2.

Olomouc: Dedíková, Sajdová, Viestová, Chalcarzová, Jesinová, Gregorová, libero Maléřová - Honková, Mátlová, Nachmilnerová. Trenér: Teplý.
Prostějov: Ssuschkeová, Nováková, Artmenková, Hrončeková, Veliká, Lipicerová-Samecová, libero Chlumská - Bramborová, Kubínová, Tomašeková, Soaresová. Trenér: Čada.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž