Prostějovské volejbalistky čekají v přípravě tři kvalitní zahraniční turnaje.

Prostějovské volejbalistky čekají v přípravě tři kvalitní zahraniční turnaje. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Prostějovské volejbalistky čekají v přípravě tři zahraniční turnaje

  • 1
Hned tři zahraniční turnaje odehrají v průběhu přípravy volejbalistky VK Modřanská Prostějov. České úřadující šampionky se na přelomu září a října postupně představí v polské Twardo Góře, německém Wiesbadenu a francouzském Istres, kde nastoupí proti řadě kvalitních evropských klubů.

"Nemáme problém získat pozvání na turnaje. Během posledních let klub získal kvalitní jméno. Pořadatelé si uvědomují, že pravidelně startujeme v Lize mistryň a máme vysokou kvalitu," potvrzuje zájem o prostějovské volejbalistky sportovní manažer klubu Peter Goga a připomíná další výhodu, která pozvání na turnaje doprovází. "Naprostou většinu nákladů hradí pořadatel. My si platíme pouze cestu." Především ale všechny turnaje nabízejí družstvu z Hané kvalitní zápasy proti silným soupeřům.

V Polsku nastoupí proti Vratislavi a Drážďanům, v Německu čeká Prostějov domácí výběr a francouzský a nizozemský ligový celek a ve Francii rumunská Bukurešť a belgický Gent.

"Vesměs se jedná o špičkové týmy. Takové duely potřebujeme hrát. Naše hráčky potřebují konfrontaci s evropskou elitou, protože se musí pořádně připravit na nový ročník Ligy mistryň," tvrdí Goga. "Mohli bychom pochopitelně hrát zápasy proti celkům z české extraligy. Při vší úctě ale nemají kvalitu, jakou v přípravě na evropský pohár potřebujeme," dodal sportovní manažer Prostějova.

Závěrečný přípravný turnaj v Istres bude již potřetí generálkou Prostějova na začátek nového soutěžního ročníku. Na této tradici nechce realizační tým VK Modřanská nic měnit, protože jde o tradiční podnik s odpovídajícím zázemím pro všechny účastníky. "Organizace je skvělá, soupeři výborní. Něco podobného bychom v podobném termínu nenašli," uvědomuje si Goga a díky zájezdu do Francie dokonce s vedením Přerova domluvil přesunutí prvního extraligového zápasu.

"Utkání prvního kola proti Přerovu jsme měli hrát 8. října, ale se soupeřem jsme se domluvili na náhradním termínu a zápas odehrajeme o deset dní později," řekl Goga.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž