Radost volejbalistek Prostějova

Radost volejbalistek Prostějova | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Prostějovské a brněnské volejbalistky zvládly bez porážky semifinálové série

  • 0
Prostějovské obhájkyně titulu postoupily do finále play-off volejbalové extraligy, v němž se stejně jako loni střetnou s Brnem. Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady neprohrály ani v semifinále, které zakončily vítězstvím 3:1 v hale Olympu Praha.

Prostějov tak v extraligové sezoně vyhrál všech dosavadních 34 zápasů a nezaváhal ani v Českém poháru.

Jeho finálovým soupeřem bude od příští soboty 24. dubna stejně jako před rokem Brno. To potřetí porazilo Frýdek-Místek v duelu, v němž se už tradičně hrálo pět setů.

Také sedmý vzájemný zápas těchto celků v tomto ročníku extraligy totiž skončil výsledkem 3:2, po němž se z postupu radoval hostující tým.

Bojovný Olymp v prvním setu lídra soutěže přehrál, až pak se začala projevovat herní kvalita obhájkyň titulu. Pražanky dělaly čím dál víc chyb a prostějovské volejbalistky je předčily hlavně útočnou silou.

"Začátek utkání byl nepříjemný tím, jak nás domácí hráčky rozhodily podáním. Největší potíže měla s příjmem Valenteová, dokonce jsem ji musel vystřídat. Moc to však nepomohlo, přihrávka byla celý první set špatná," uvedl prostějovský kouč Miroslav Čada.

Celkově byl ale spokojený s tím, jak jeho svěřenkyně semifinále zvládly. "Vzhledem k četným zdravotním problémům u řady hráček mám radost, že jsme sérií prošli bez porážky a ani jedno utkání nemusel rozhodovat ošidný tie-break. Náš postup do finále nebyl úplně hladký, ale rovněž ne přehnaně komplikovaný," dodal Čada.

Ve Frýdku-Místku neproměnily domácí hráčky ve vyrovnané první sadě dva setboly, zato Brnu stačil k vítězství hned ten první. Sokol pak sice
dokázal otočit stav na 2:1, ale čtvrtému dějství dominoval celek Brna a v tie-breaku už s přehledem mířil za postupem.

Trenér vítězek Ondřej Marek s úsměvem podotkl, že jako vždy rozhodl pátý set. "Domácí z něho měli komplex, naše družstvo bylo lepší v útoku a na přihrávce," konstatoval. Kapitánka Frýdku-Místku Jana Šímová si povzdechla, že ve čtvrtém a pátém setu už byl domácí celek psychicky dole. "Brno se vidělo ve finále a dotáhlo to k zdárnému konci," dodala.

Semifinále play-off - 3. zápasy

Olymp Praha - Prostějov 1:3 (21, -21, -17, -10)
Rozhodčí:
Němeček, Krsek. Čas: 88 min. Konečný stav série: 0:3.

Frýdek-Místek - Brno 2:3 (-25, 18, 23, -19, -8)
Rozhodčí:
Kovář, Blažek. Čas: 126 min. Konečný stav série: 0:3.

O 5. až 8. místo - 2. zápasy

Ostrava - Slavia Praha 3:1 (20, -20, 23, 21)
Rozhodčí:
Z. Grabovský, Došlík. Čas: 102 min. Stav série: 1:1.

Šternberk - Olomouc 2:3 (-25, 23, -23, 23, -12)
Rozhodčí:
Gall, Dočkal. Čas: 135 min. Diváci: 300. Stav série: 1:1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž