Prostějovské volejbalistky naslouchají během oddechového času svému kouči

Prostějovské volejbalistky naslouchají během oddechového času svému kouči Miroslavu Čadovi. | foto: ČTK

V klíčových momentech jsme nesložili míč, mrzí trenéra Prostějovanek

  • 0
Žádné překvapení se v úvodním kole volejbalové Ligy mistryň nekonalo. Prostějovanky podle očekávání nestačily na bohaté Rabitu Baku a nezískaly ani set. Jeden z největších favoritů soutěže přivezl všechny své hvězdy a ty potvrdily svoji třídu. Přesto omlazený tým českých šampionek sahal alespoň po dílčím úspěchu, ale nezvládl koncovky setů.

"V rozhodujících momentech jsme nebyli schopni složit míč, pak přišel těsný aut. To nás sice mrzí, ale současně je třeba uznat, že soupeř byl lepší," konstatoval trenér Hanaček Miroslav Čada.

Hostující sestava se rozjížděla pozvolna a v průběhu první sady získala maximálně pětibodový náskok. V koncovce si vedení pohlídala a esem Krsmanovičové získala vedení. Ještě více Rabitu Hanačky potrápily po změně stran. Dvakrát vymazaly několikabodové manko, a dokonce se ujaly vedení 22:21. Nasazené tempo ale neudržely.

"Šanci na úspěch nám dlouho dával dobrý servis, kterým jsme dokázaly přitlačit. Chyběl kousek a mohly jsme soupeři vzít alespoň set," litovala promarněné příležitosti domácí kapitánka Solange Soaresová. "Alespoň jsme si potvrdily, že hrát se dá s každým soupeřem. I s takovým velkoklubem, jako je Rabita," dodala.

Poslední sada odhalila nedostatky českých mistryň. Na přihrávce a podání to nebylo špatné, obrana však zaostávala a v útoku se nedařilo krajním hráčkám. Zkušené volejbalistky Baku mezery v defenzivě rychle využily a získávaly bod za bodem. Snadno získaly náskok deseti bodů a předváděly akce z volejbalové učebnice.

"Kvalita Rabity se v tu chvíli projevila naplno. Když získala náskok pěti bodů a klid, neměli jsme šanci," uznal Čada. "Dva sety jsme hráli dobře, potom jsme odpadli. S premiérou v Lize mistryň se dobře vypořádala nahrávačka Vincourová. Největší problémy jsme měli při bránění výborných smečařek Montanové a Akinradewové," jmenoval hvězdy soupeře.

Prostějovu nepomohlo ani střídání. Rozjetého protivníka, který v závěru vypadal, že spěchá na letadlo, nešlo zastavit. "Ve třetím setu už nebyla šance na úspěch. Kupily jsme chybu za chybou," poznamenala Soaresová.

Dalšími soupeři Prostějovu v Lize mistryň budou Villa Cortese a Sopoty. "Čekají nás přijatelnější soupeři a zápasy, kdy budeme mít větší šanci na úspěch," doufá Čada.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž