Prostějov si jede do Olomouce pro postup

Olomouc, Prostějov - Musel by se stát opravdu velký zázrak, aby volejbalistky Olomouce postoupily na finálový turnaj Českého poháru. O majiteli vstupenky do elitní společnosti se bude rozhodovat dnes, od 18 hodin se domácí Olomouc utká s Prostějovem. První zápas vyhrál prostějovský lídr extraligy 3:0, a k postupu mu tak stačí uhrát jeden set.

"Uděláme vše pro výhru, ale kvůli tomu, že jsme v Prostějově nezískali ani set, tak je favoritem na postup přece jen soupeř," přiznává trenér domácího týmu Jiří Teplý.

Olomouc v Prostějově překvapila odvážným úvodem, kdy se ujala vedení 8:0. Kudy povede cesta k úspěchu tentokrát?

"Je to kompaktní družstvo, které nemá moc slabin. Zkusíme soupeře překvapit svou kvalitní hrou," poznamenal kouč, který si před týdnem nenechal ujít televizní prohru Prostějova 1:3 na půdě pražského Olympu. "Ten zápas nabídl určité návody, za bernou minci bych ho ale nepovažoval."

Pro Prostějov je postup jasnou prioritou. "Vždy se snažíme vyhrát. Ale důležitý je pro nás hlavně postup na finálový turnaj a podle mě je možné, že dostanou příležitost i hráčky, které moc nehrají v extralize," domnívá se manažer týmu Peter Goga.

"Nejzákladnějším cílem je postoupit na finálový turnaj, který pak budeme v Prostějově pořádat. Když už se tam dostaneme, tak se to pokusíme celé vyhrát," podotkl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž