Přerov se snaží uniknout baráži

Olomouc - Cestu do play-off si svými posledními špatnými výkony komplikují extraligové volejbalistky UP Olomouc. Naposledy podlehly na domácí palubovce Liberci 2:3 a na sedmé Severočešky už tak mají náskok pouhých dvou bodů. Uniknout boji o baráž se naopak stále snaží zatím poslední Přerov, který před vlastním publikem porazil pražskou Slavii 3:1.

Olomoučanky sice nad Libercem vedly už 2:1, z vítězství ve zkrácené hře se však nakonec radoval soupeř se třemi dorostenkami v sestavě.

"S výkonem jsem byl spokojen," pochvaloval si trenér hostujícího celku Stanislav Václavík. "Tentokrát jsme hráli velmi dobře."

"My jsme naopak hráli hůř, než jsem čekal," kontroval jeho olomoucký protějšek Jiří Teplý. "O výsledku rozhodly těžké balony, které soupeř v poli chytil, zatímco my jsme stejnou činnost nezvládali."

Teplého nejvíc mrzela skutečnost, že hra jeho týmu postrádala řád a myšlenku. "Naše hra nebyla vůbec dirigovaná, na palubovce to vypadalo, jako bychom se vůbec neznali. Částečně je to možná dáno tím, že nás dlouho trápila velká marodka a holky se neměly možnost sehrát."

Přerov získal díky vítězství nad Slavií cenné tři body a v boji o play-off se ještě zdaleka necítí být odepsán. "Každé vyhrané utkání se soupeři, kteří jsou v tabulce nad námi, je pro nás velkým povzbuzením," prohlásil kouč posledního extraligového celku Leopold Tůma. "Nadstavbová část má před sebou ještě jedenáct kol a my se samozřejmě pokusíme dostat co nejvýš."

Přerovanky v utkání s pražským celkem prohrály první set, v dalších třech však byly lepším týmem. "Zlepšili jsme přihrávku i servis a začali jsme si věřit," okomentoval průběh zápasu Tůma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž