David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič na pražském turnaji | foto: ČTK

Sportovci, nebo právník a daňař? Perušič a Schweiner řeší budoucnost

  • 2
Vyhráli turnaj nejvyšší série, kvalifikovali se na olympijské hry, ve světovém žebříčku jsou pátí, v neděli triumfovali i na domácím podniku v Praze. Přesto plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner řeší, jestli budou ve sportovní kariéře pokračovat. „Budeme se rozhodovat, jestli budeme dělat hodně špatného právníka a ještě horšího daňaře, nebo zůstaneme na kurtu,“ řekl s úsměvem Schweiner v narážce na studijní povinnosti českého páru.

Oba plážoví volejbalisté zvládají také studijní dráhu: Schweiner dokončuje finance a účetnictví a Perušič práva. Už během letošní sezony uvedli, že se na jejím konci rozhodnou, jestli budou na písku pokračovat. 

Po dvouhvězdičkovém domácím turnaji na Ládví, který společně ovládli, ještě Perušič se Schweinerem nevěděli. 

Perušič a Schweiner ovládli na písku v Praze turnaj Světového okruhu

„Finální rozhodnutí ještě nepadlo. Čekáme, jaké budou podmínky. Ale z naší strany bychom asi pokračovat chtěli,“ naznačil Schweiner, že fanoušci o jejich výkony ještě nepřijdou. „Rozhodnutí padne v horizontu měsíce nebo dvou,“ dodal Perušič.

Po dokončení školních povinností by podle Perušiče museli změnit náhled na další fungování. „A od toho by se odvíjely podmínky, které k hraní potřebujeme, což bychom řešili mezi sebou, s trenérem, svazem, sponzory,“ konstatoval šestadvacetiletý Perušič. 

Zdůraznil také, že důležitým faktorem je, aby mohli dál spolupracovat s italským trenérem Andreou Tomatisem, pod jehož vedením udělali velký výkonnostní skok. 

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 2* v Praze: Ondřej...

Vedle Prahy letos vyhráli především březnový elitní čtyřhvězdičkový turnaj v Dauhá. V červnu si v Ostravě zahráli finále a jsou pátí v žebříčku FIVB. 

Na olympijských hrách v Tokiu odehráli dva zápasy, jelikož Perušič měl po příletu pozitivní test na koronavirus, kvůli kterému musel do karantény a nestihli první zápas ve skupině.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž