Volejbalisté Ostravy se radují z bodu.

Volejbalisté Ostravy se radují z bodu. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ostravští volejbalisté potřetí ztratili třetí set, ale mají tři body

  • 1
Ostravští volejbalisté zvládli dohrávku 4. kola extraligy v Příbrami. Vyhráli 3:1. Leč opět ztratili třetí set poté, co první dva vyhráli. Už ve Zlíně vedli 2:0, jenže prohráli 2:3 a brali jen bod. Pak udolali Liberec 3:2, za což získali dva body. Až teď v Příbrami nedovolili soupeři vyrovnat a získali tři body.

Jsou už Ostravští natolik silní, že třetí zápas, v němž prohráli třetí sadu, dotáhli ke třem bodům? "Kéž by," usmál se trenér Zdeněk Šmejkal. "Ten třetí set jsme ale ztratili zbytečnými chybami v koncovce."

Příbram před sezonou poskládala silný tým, ale na Ostravu nestačila. "Dostali jsme domácí pod tlak podáním, když museli útočit na dvoji trojblok, tak se s tím příbramští smečaři nesrovnali," uvedl Šmejkal.

Kouč během duelu vystřídal na postu univerzála hned tři hráče - Igora Reháka, Adama Záhorského a Dominika Fořta. "Igor už hraje o třídu lépe, než když k nám přišel, ale ještě má nedostatky v kondici a v Příbrami v jednu chvíli viděl rozostřeně," řekl kouč. Fořta poslal na univerzála z nouze. "Už jsme neměli oddechový čas."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž