Radost ostravských volejbalistů

Radost ostravských volejbalistů | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ostravský volejbalový nahrávač Haník se pod sítí hecoval s Čížkem

  • 0
Rozhazoval rychlé nahrávky, zablokoval a pomohl svému týmu i plachtícím servisem. Zdeněk Haník, nahrávač ostravských volejbalistů, hrál včera proti "své" Příbrami. Právě z ní před sezonou přišel.

Ostravští v 18. kole extraligy vyhráli 3:1. Ale pořádně se nadřeli. "Byl to hodně důležitý zápas, protože v Příbrami jsme prohráli 0:3. Chtěli jsme to soupeři vrátit, a to se povedlo," řekl Zdeněk Haník, který všechny protihráče dobře zná.

"To ale na utkání nemělo vliv," shodli se trenéři, ostravský Zdeněk Šmejkal a příbramský Jan Svoboda. "My o něm víme vše, on o nás taky," dodal Svoboda.

Haník výrazně zvedl domácí v první sadě, kdy přišli o vedení 8:3. Za stavu 14:13 místo nahrávky míč ulil a když to bylo 15:16, pomohl servisem k obratu na 18:16. A setbol 24:22 vybojoval blokem.

Co může nahrávač dělat, když jeho tým ztrácí jasné vedení? "Nahrát tak, aby spoluhráči míč složili, ale je těžké to vycítit," přiznal Haník. "I minule v Ústí jsme vedli 9:4 a set i celý zápas jsme prohráli."

Přestože Ostravští vedli 2:0 na sety, po prohrané třetí sadě měli co dělat, aby získali tři body. "Třetí set? To jsme asi ztratili koncentraci a ani mi nevycházela souhra s některými smečaři, což se na výsledku podepsalo," uvedl Haník.

Souboj byl pořádně emotivní. Soupeři si přímo pod sítí křičeli radostí do obličeje, Čížek Haníkovi, Haník Čížkovi, Čížek Mikulovi... "Čížek je takový hráč," usmál se Zdeněk Haník. "Je dobrý, vážím si ho, ale jako soupeř nemám rád, když uhraje bod a dává nám to najevo takovými emocemi. Proto jsme mu to vraceli. Navíc se to podle pravidel ani nesmí dělat."

Utkání bylo blízko tie-breaku. "Čtyřbodové vedení ve čtvrtém setu jsme bohužel nedotáhli do konce," povzdechl si příbramský kouč. Ostravští v závěru otočili stav z 18:20 na 21:20. "Semkli jsme se, nechali jsme v koncovce na hřišti duši. O to teď budeme mít příjemnější Vánoce," řekl Zdeněk Haník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž