OTEC A SYN. Petr (vpravo) a Matěj Štikové z Ostravy se rozcvičují před utkáním.

OTEC A SYN. Petr (vpravo) a Matěj Štikové z Ostravy se rozcvičují před utkáním. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ostravský nahrávač Štika je zpět mezi elitou. Zatím hrál v poháru

  • 0
Dostat se do tempa před extraligovým pondělním utkáním v Českých Budějovicích. A nezranit se. S tím šli volejbalisté Ostravy do čtvrtečního čtvrtfinálového utkání Českého poháru s Ústím nad Labem. Jasně vyhráli 3:0 (18, 19, 18).

Za to Havířovští museli bojovat, doma porazili Příbram 3:2 (22, -21, 23, -15, 11). Odvety budou 2. února. "Pro nás je důležité každé vítězství, kluci si tím zvedají sebevědomí," řekl havířovský trenér Jakub Zvolánek.

Návrat skoropadesátníka

"Soupeř nekladl odpor. Mají to však těžké, když je jejich klub v krizi a nedostávají výplaty," řekl ostravský nahrávač Petr Štika.

Ten se do špičkového volejbalu vrátil téměř v 50 letech. V týmu před dvěma týdny nahradil Jiřího Chochlíka, jenž dal přednost práci.

Štika ve čtvrtek naskočil do třetí sady za stavu 16:9. "Bylo to naprosto normální," podotkl. "Při tréninku se mi vše zdálo pomalejší, ale byl to soutěžní zápas, takže do mě vlil šťávu."

Ostravský kouč Zdeněk Šmejkal upozornil, že tak snadné zápasy bývají zrádné. "Někdy je problematické udržet koncentraci po celé utkání. Více jsme střídali, protože noví hráči se nestačí uspat."

Blízko do finále Českého poháru, kam už postoupil Prostějov, mají volejbalistky Sokola Frýdek-Místek, které v úvodním utkání porazily doma Olomouc 3:0 (25, 25, 23). Odveta v Olomouci bude 1. února.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž