Brazilec Alison Cerutti, olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa, v Ostravě...

Brazilec Alison Cerutti, olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa, v Ostravě skončil ve čtvrtfinále. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Brazilské týmy přijely do Ostravy v novém složení. Musíme se oživovat, ví Alison

  • 0
Převahu v hlavní soutěži beachvolejbalového turnaje světové série J&T Banka Ostrava Beach Pro měly brazilské týmy. V mužské soutěži byly mezi šestnáctkou nejlepších tři, v ženské dokonce pět. Nejdále se dostaly Talita s Rebeccou, které ve finále podlehly Němkám Svenje Müllerové a Cinje Tillmanové 0:2.

Brazilské celky se v Ostravě představily v obměněném složení. Před touto sezonou se mimo jiné dali dohromady Talita s Rebeccou, Duda s Anou Patrícií, Evandro s Alvarem Filhem, Andre s Georgem a Alison s Gutem.

„V Brazílii máme spoustu vynikajících hráčů, takže za takových tři až šest let se naše týmy obmění. Jde o to jednotlivé volejbalisty oživit, dostat novou motivaci,“ uvedl jeden z nejlepších beachvolejbalistů historie Alison Cerutti, který s Brunem Schmidtem vyhrál olympijské hry i světový šampionát.

Proč si nyní vybral Gustava Carvalhaese zvaného Guta?

„Potřebuji k sobě polaře a on je hodně šikovný, jeden z nejlepších obránců. A hodně jde i o to smíchat zkušené hráče s mladými, aby se dál rozvíjeli,“ odpověděl šestatřicetiletý blokař Alison, který má od roku 2006 devátého parťáka.

„Jsem nadšený, že mohu hrát s Alisonem, ale pořád hledáme způsob, jak se zlepšovat,“ upozornil osmadvacetiletý Guto, že dosud odehráli jen pět turnajů, na nichž skončili nejlépe pátí - třikrát včetně Ostravy.

O tom, kam chtějí vystoupat, mají jasno. „Vše směřujeme k olympiádě v Paříži 2024,“ prohlásil Alison.

„U Brazilců není žádné překvapení, že mezi sebou rotují i mimo olympijské cykly, kór teď po Tokiu bylo jasné, že se jejich týmy zase obmění,“ uvedl český reprezentant David Schweiner, který v týmu s Ondřejem Perušičem hraje na nejvyšší úrovni už sedm let.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon