Ostrava je region razovity. Tamní volejbalisté o sobě natočili film

  • 7
Sedm statečných, nebo sedm Otíků z Vesničky mé, střediskové? I tuhle otázku vzbudil krátký film, který natočili ostravští volejbalisté před play-off extraligy. Chtějí svým fanouškům přiblížit "svůj běžný volejbalový život". Ne, nudné instruktáže se bát nemusíte. Víc než otázky vyvolává jejich video smích.

Ostravští dlouháni tak mimo jiné: jednou rukou zvedají těžké činky, ladně se přitahují na hrazdě a ukazují mohutné svaly. Na hřišti se jim daří jak Patovi a Matovi... A po tréninku si zarapují: "Nejsme žádní mistři." Což není tak úplně pravda - několik mužů ze současného kádru bylo už u titulu 2006.

Jak nápad na volejbalovou komedii vznikl? "Viděli jsme, že nějaký hokejový tým udělal parodii na písničku, a tak jsme se o něco podobného chtěli pokusit," uvedl libero a zároveň debutující "režisér" Jan Václavík. Vzápětí totiž upozorňuje, že jde o kolektivní dílo. "Několikrát jsme si všichni sedli a z nápadů vzešel nástin scénáře."

Volejbalisté připravovali film už před startem play-off. "Jenže jsme netušili, jak těžké to bude dát dohromady, sestříhat, upravit, a tak se to trochu protáhlo. Hlavně jsme se totiž soustředili na čtvrtfinálové zápasy s Libercem," řekl Jan Václavík. "Střihač Zdeněk Haník s pomocí Vladimíra Sobotky s tím měli pořádnou práci."

I film pak byl velkou motivací, aby Ostravští přes Liberec postoupili do semifinále, v němž bojují se Zlínem. Kdyby už teď měli po sezoně, snímek by býval zřejmě zapadl. Jenže oni mají našlápnuto do finále.

Nad Zlínem po zápasech venku vedou 2:0, přičemž série pokračuje v pátek od 18 hodin a v sobotu od 17 v Ostravě. "Jako překvapení bychom chtěli film promítnout našim fanouškům, ale ještě nevíme, který den to vyjde," řekl Jan Václavík.

Na závěr se hodí přidat titulky. Režie: Jan Rodek a Jan Václavík. Scénář: Jaromír Švasta. Střih: Zdeněk Haník a Vladimír Sobotka. Produkce: Richard Mauler. Hrají: volejbalisté Ostravy.

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon