Trojblok beskydských volejbalistů v podání Adama Provazníka, Iana McLaina a...

Trojblok beskydských volejbalistů v podání Adama Provazníka, Iana McLaina a Marka Mečiara. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Volejbalové derby mezi Ostravou a Beskydami slibuje velkou bitvu

  • 0
Na dvě výhry ze závěru minulého roku chtějí navázat volejbalisté Ostravy v dnešním 14. kole extraligy. Jejich soupeř Black Volley Beskydy by se jim zase rád bodově přiblížil.

Derby v hale Sarezy v Moravské Ostravě začne v 17.00, přičemž oběma celkům jde o nejhůře desáté místo, které zaručuje předkolo play off.

Ostravští jsou zatím s dvanácti body devátí, frýdecko-místecký celek s osmi body jedenáctý.

„Půjde o důležité body, abychom se vlezli do desítky,“ potvrdil ostravský blokař Václav Kotas. „A také chceme klukům vrátit porážku z jejich haly.“ To připomněl duel třetího kola, v němž Beskydy zvítězily 3:2.

„Už jsme přece jen nějaké zápasy vyhráli, takže v tom bychom rádi pokračovali, ale pořád máme na čem pracovat, pořád je před námi hodně práce,“ prohlásil ostravský trenér Richard Vlkolinský.

Ostravští jsou povzbuzeni středečním postupem do semifinále Českého poháru přes Ústí nad Labem. Beskydští volejbalisté jejich odvetný duel pozorně sledovali.

„Ostrava se zlepšuje, a proto jsme se na ni přijeli podívat naživo,“ řekl beskydský trenér Jakub Salon. „Její výhodou asi bude, že je po tom poháru rozehranější, ale my nemáme co ztratit.“ Zlepšují se i Beskydy?

„Samozřejmě,“ usmál se kouč. „Naši přípravu a hru máme postavenou na tom, abychom naše hráče posunovali někam nahoru. Od nahrávačů, univerzálů, od každého hráče šly výkony trochu nahoru. Nasvědčovaly tomu minulé zápasy. Věřím, že stoupající tendence bude pokračovat a v Ostravě se ukážeme v dobrém světle.“

Salon podotkl, že v Ostravě se vždy hraje těžce. „Doma jsou Ostravští pokaždé dobří. Zřejmě to zase bude o tom, kdo dá lepší podání. Budeme se snažit ustát tlak na servisu i na přihrávce,“ uvedl Jakub Salon.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž