Opavští hráči šli na pivo a zvítězili

Opava - Běsnění opavského trenéra Martina Demara po čtvrteční prohře pomohlo. Opavští volejbalisté ve včerejším druhém čtvrtfinálovém utkání extraligy porazili Kladno 3:1 a srovnali stav série na 1:1. "Takové dusno jsem ještě nikdy neudělal," přiznal Demar. "Šatnou létala sprostá slova, flašky i jiné věci."

Hráči pak vyrazili na společnou večeři a na pivo, aby si špatný výkon vyříkali. Kolik piv si dali? "To jsem nechal na nich," usmál se Martin Demar.

Začátek včerejšího utkání byl ale pro Opavské děsivý. Prohrávali 0:3 a do stavu 5:7 zkazili čtyři servisy za sebou.

"Po ztraceném setu mi bylo úzko," přiznal Martin Demar. "Hlavně jsem ale věřil, že až dokážeme vyhrát set, tak si kluci znovu začnou věřit."

Měl pravdu. Opavské zvedlo zlepšené podání a míče, které posbírali v poli. Chytil se smečař Steffan, jenž úspěšně útočil i blokoval. Sám dal servisem čtyři přímé body z osmi opavských. Tři přidal Červeň. "Kluci hráli obětavě," řekl Martin Demar.

Ve čtvrté sadě rostly emoce. Opavský nahrávač Michal Masný po slovní přestřelce s kladenským asistentem Milanem Hadravou dostal žlutou kartu, což znamenalo bod pro hosty. "Řekli jsme si navzájem několik pěkných slov," komentoval incident Michal Masný. "Napomenutí měl ale dostat také soupeř. Bylo to vzájemné."

Rázem byl stav 14:16 místo 15:15. Opavští však bojovali dál. A úspěšně. Třetí zápas je čeká v pondělí v Kladně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž