Nováček rozjel sezonu senzačním vítězstvím

Uherské Hradiště, Staré Město - Dva zápasy, dvě přesvědčivá vítězství. Volejbalistky Uherského Hradiště i jejich kolegové ze sousedního Starého Města na úvod prvoligových soutěží nezaváhali. Jako prvotřídní senzaci lze označit především vstup volejbalistek Uherského Hradiště do nové sezony.

Nováček soutěže vyhrál oba zápasy v Novém Jičíně a stříbrnému týmu loňské tabulky povolil uhrát jediný set. "V žádném případě jsem to nečekal. Opravdu," dušuje se Petr Pietropaolo, kouč Slovácké Slavie.

Tým nepřicházel do druhé nejvyšší soutěže s přehnanými plány a ani po úspěšném začátku vedení klubu cíle nemění.

"Chceme se udržet, nic víc," přiznal Pietropaolo. "Nejlepší by samozřejmě bylo dostat se mezi trojici nejlepších, která pak bude hrát o postup do extraligy a vyhne se potížím se záchranou.

Ale je ještě příliš brzy na předpověď, jestli se nám to podaří." Týmu nechybí útočná síla. Na smeči se mohou spoluhráčky opřít o Kateřinu Motyčkovou z extraligové Olomouce a Lindu Kotkovou z druholigové Ostravy. Středem se prosazují blokařky.

"Kvalita hry bude určitě většinou vyrovnaná. Ale mám strach, že proti nám budou často nastupovat hráčky vysoké jako lodyhy," připojil kouč slováckého celku obavy z výškové převahy soupeřek.

Úspěšně vstoupili do první ligy i volejbalisté Starého Města. Tradiční účastník soutěže, povzbuzený týden starým postupem do 2. kola Českého poháru, zdolal doma jasně 3:0 Chomutov a 3:1 si pak poradil i s Lužinami, loňským Kladnem B posíleným o bývalého reprezentanta Marka Pakostu.

Domácí tým sice ztratil první set, finalista minulého ročníku ale zlepšenou hrou vývoj zápasu otočil.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž