Ostrava - Opava: souboj na síti

Ostrava - Opava: souboj na síti | foto: Jaroslav Ožana, MF DNES

Michálkův servis ničil volejbalisty Opavy

Ostrava - Na hřišti byli tři z pěti nejlépe podávajících volejbalistů extraligy, ostravský Konečný a Opavští Sukuba a Malčík. Všechny však ve včerejším souboji krajských rivalů na servisu předčil Ondřej Michálek. DHL Ostrava ve 26. kole nejvyšší domácí soutěže porazilo Opavu 3:1.

"Že to byl zrovna Ondra... Kdyby někdo jiný," divil se opavský univerzál Jozef Piovarči. "Při jeho podání jsme měli hned otočit. Místo toho jsme si pořádně nepřihráli." Michálek přitom vůbec neměl hrát. "Má něco s kolenem, dva dny nebyl na tréninku," potvrdil ostravský kouč Jaroslav Tomáš.

Jenže Ostravě chyběl kvůli zraněné ruce Přemysl Kubala, a tak do hry ve druhé sadě šel Michálek. Po jeho esu domácí poprvé vedli 22:21.

Mnohem ničivější byl Michálkův servis ve čtvrtém setu. To na něj nastoupil za stavu 13:11 a s přispěním výborných bloků především Ledvoně ho zastavil až útok Rybníčka. To už bylo skóre 20:11.

"Nebyla to moje zásluha, ale společná práce," upozornil Ondřej Michálek. "Nebyly to velké rány. Spíš jsem měl štěstí, že hostům balón občas uletěl a kluci na síti něco zablokovali." Připustil, že na podání si věří.

"Hrál jsem ale po delší době a byl jsem nervózní, dost jsem chyboval. Když jsem pak ve druhém setu zkazil plachtu, řekl jsem si, že budu podání raději skákat."

Michálek v roce 2005 v play-off podobně rozstřílel Ostravu ještě v opavském dresu. "Ve čtvrté sadě mi to proběhlo hlavou, ale tehdy to byl důležitější zápas," usmál se ostravský blokař.

"Hodně nám pomohlo, že jsme přešli na plachtící servis," podotkl Jaroslav Tomáš. "A my jsme ho nebyli schopni zvednout," dodal opavský kouč Martin Demar. "Hlavně je škoda druhého setu, v němž jsme vedli 16:11 a pak ho ztratili."

Ve čtvrtém Opavské rozhodily debaty s rozhodčími ohledně sporného autu. "Umlátili jsme se sami," uznal opavský blokař Jiří Cerha, který dostal za protesty žlutou kartu.

"Hlavně jsem rád, že po třech týdnech nastoupil Piovarči," řekl Martin Demar. "Ještě to není ono, ale situace si to vyžádala, protože nám vypadl další smečař," komentoval svůj návrat na hřiště Piovarči, jenž měl zlomenou nártní kůstku.

Základní část extraligy skončí v sobotu, kdy Opava v 19 hodin hostí Zlín a Ostrava hraje v Ústí nad Labem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž