Přemysl Obdržálek - ilustrační foto | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Skupina nebude jednoduchá, ví po losu domácího ME kouč volejbalových juniorů

  • 0
Mohou těžit ze znalosti prostředí a těšit se na parádní soupeře. Los v Lucemburku rozhodl, že čeští volejbalisté do 20 let se na domácím mistrovství Evropy v Kuřimi a Brně v základní skupině utkají s Poláky, Italy, Francouzi, Srby a Belgičany.

Šampionát se uskuteční od 26. září do 4. října. Český tým odehraje skupinu v Kuřimi, v Brně na sebe narazí Rusko, Německo, Turecko, Bělorusko, Ukrajina a Nizozemsko. V jihomoravské metropoli v hale na Vodově se pak uskuteční boje o konečné umístění.

„Skupina nebude vůbec jednoduchá, dostali jsme opravdu kvalitní soupeře,“ konstatoval v tiskové zprávě trenér juniorů Přemysl Obdržálek. Jeho tým se pokusí navázat na stříbro předchozího týmu, který v předloňském finále v Haagu po nevyužitých mečbolech nestačil na Rusy. Pro českou dvacítku to byla první medaile po dvaceti letech.

Radost českých volejbalistů z postupu do finále juniorského ME.
Stříbrný juniorský výběr českých volejbalistů, Jan Vodička má dres s číslem 13.

Čeští junioři na stříbrném ME v roce 2018.

Obdržálkův tým se v Kuřimi utká vesměs se soupeři, jejichž předchůdci v posledních letech vozili z ME medaile. Má nyní přesně měsíc na závěrečnou přípravu.

„Bohužel jsme v podstatě od začátku koronavirové pandemie neodehráli žádný soutěžní zápas, což je velmi nepříjemné jak pro hráče, tak pro trenéry. Proto jsme všichni moc rádi, že se mistrovství Evropy nakonec uskuteční a moc se na něj těšíme,“ řekl Obdržálek.

„Mistrovství Evropy sice muselo být (kvůli pandemii koronaviru) oproti původnímu plánu o měsíc posunuto, o to víc si ho ale určitě užijí nejenom všechny týmy, ale i domácí volejbaloví fanoušci,“ doplnil předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž