Lucie Kalhousová | foto: Olymp Praha

Olymp vybojoval elitní čtyřku. Táhne ho Kalhousová

  • 1
Volejbalistky pražského Olympu zažívají po chudších letech vzestup. Vítězstvím ve Frýdku-Místku potvrdily kolo před koncem základní části 4. místo, které jim zajistí v nadstavbové části souboje s elitními týmy: Olomouce, Liberce a Prostějova. Podíl na tom má i znovuzrozená univerzálka Lucie Kalhousová.

S volejbalem začínala v pražských Nuslích, ale od 7. třídy je věrná Olympu. Z něj se dostala i do mládežnických reprezentací. Univerzálku však brzdila zranění. Jednou to byla operace menisku, podruhé vazy, pak zase meniskus.

Nevzdala to. A teď táhne Olymp vzhůru.

„Sice jsem už odehrála skoro celou loňskou sezónu, ale letos se nám konečně začalo dařit, takže je pocit ze hry ještě lepší,“ těší osmou nejlépe bodující hráčkou v extralize. „Určitě zažívám jednu z nejlepších sezón.“

Co je však důležitější a zaznělo v úvodu – daří se týmu. „Příčin je určitě hned několik. Příchod nového trenéra, který přinesl nové prvky do tréninku a taky novou atmosféru. Pomohly nám také posily. Měly jsme štěstí v neštěstí, když se zranila Kačka Valková, ale nahradila ji Pavla Šmídová. Další věcí je, že už spolu trénujeme o rok déle a jsme o rok starší a zkušenější,“ vyjmenovává Kalhousová změny, jež posunuly tým kupředu.

Olymp už má zase u soupeřů respekt. Trenérské duo Mitáč/Hroch mu vtisklo novou tvář – pracovitou a bojovnou. „Cíle máme ty nejvyšší,“ říká dvaadvacetiletá Kalhousová.

Lucie Kalhousová

Během reprezentační přestávky si Pražanky poradily s bundesligovým Suhlem. Načež si vyšláply na libereckou Duklu, když momentálně druhý tým tabulky porazily na jeho palubovce 3:1.

„Byl to pro nás impulz, který jsme jako tým potřebovaly. Ukázaly jsme si, že je dokážeme porazit a hrát vyrovnané sety také s Olomoucí a Prostějovem. Z nadstavby toho chceme vytřískat co nejvíc, ale hlavně se dobře připravit na playoff,“ říká s pokorou Kalhousová.

Kromě volejbalu stíhá i vysokou školu. Momentálně studuje magisterské studium na ČVUT, obor Projektové řízení inovací.

„Zvládnout se to dá. Chce to však dobré kamarády, kteří rádi poskytnou materiály z přednášek, na které kvůli tréninkům nestíhám chodit. Účast na cvičeních je převážně povinná, takže tam záleží, jak moc si můžu sama zvolit rozvrh. Trenéři se mi také snaží pomáhat a vycházet vstříc, když potřebuji,“ děkuje všem na dálku tahounka Olympu.

Už tuto sobotu ji uvidíme v utkání proti brněnským Šelmám, které startuje v hale na Přípotoční ulici od 17 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž