Liberec - Doetinchem: smečuje hostující Joris Marcelis, na bloku Petr Pešl a Tomáš Kotrch

Liberec - Doetinchem: smečuje hostující Joris Marcelis, na bloku Petr Pešl a Tomáš Kotrch | foto: Ota Bartovský, MF DNES

Liberec v prvním osmifinále Vyzývacího poháru neztratil set

  • 0
Volejbalisté Liberce porazili v prvním osmifinálovém utkání Vyzývacího poháru rumunský celek Remat Zalau 3:0. V odvetě na palubovce soupeře bude 11. února stačit Severočechům uhrát set k postupu mezi osm nejlepších týmů soutěže.

"Předvedli jsme jasně nejlepší výkon v sezoně. Bylo vidět, že nám pomohl týden volna," pochvaloval si liberecký univerzál Jakub Vencovský.

Liberečtí přehráli hosty po všech stránkách a hlavně druhý set, který skončil poměrem 25:14, byl jednoznačnou záležitostí. V nejvyrovnanější třetí sadě vedli Rumuni už 12:8, domácí ale pěti body za sebou skóre otočili. Ve vyrovnané koncovce Liberec proměnil třetí mečbol.

"Výsledek vypadá hladce, ale bylo to psychicky velmi náročné. Dobře jsme se připravili, i když jen na základě jedné videokazety," uvedl liberecký trenér Michal Nekola.

"Je to ale jen poločas. V Rumunsku nám sice stačí uhrát jen jeden set, ale tam je vždy nepříjemné prostředí a nehraje se tam dobře," varoval před předčasnými oslavami.

Dukla Liberec - Remat Zalau (Rum.) 3:0 (20, 14, 24).

Rozhodčí: Gradinski (Srb.), Hentze (Faer. ostr.). Čas: 75 min. Diváci: 455.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž