Trenér Michal Nekola udílí pokyny volejbalistům Liberce.

Trenér Michal Nekola udílí pokyny volejbalistům Liberce. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberecký restart: do Příbrami a pak hned do Rakouska. Ale bez trenéra

  • 0
Volejbalisté Liberce mají před sebou těžký vstup do znovu obnovené sezony. Po dlouhé koronavirové pauze je čekají tři zápasy během pěti dnů, všechny v halách soupeřů a k tomu cestování do Rakouska. Dnes nastoupí v extralize v Příbrami, v úterý a ve středu hrají Pohár CEV.

Volejbalisté liberecké Dukly zažívají opakovaný start do letošní sezony. První byl na začátku srpna, kdy zahájili letní přípravu. Druhý, když v její klíčové fázi vtrhl do kabiny koronavirus, celý tým musel do dlouhé, pro některé hráče až pětadvacet dnů trvající karantény, a do úvodu extraligy tak vlétl oslabený, bez tréninku i herní praxe.

A další restart je čeká díky rozjezdu extraligy dnes. Od půlky října totiž nesměli stejně jako ostatní celky trénovat v hale, do ní se mohli na nezbytnou herní přípravu s míčem vrátit až minulou středu.

„Je to opravdu hodně nestandardní začátek sezony, vlastně potřetí se rozjíždět, ale to samé co nás potkalo i většinu extraligových mužstev. Proto hlavně všem přeju, aby zdraví drželo, aby se už jen hrálo a hrálo. To potřebujeme všichni,“ tvrdí Michal Nekola, trenér volejbalistů Dukly, který byl ovšem jako jediný testován s pozitivním výsledkem na covid-19, a mužstvo se tak musí obejít bez něj.

Po zákazu vstupu do hal se Liberečtí připravovali po fyzické stránce na atletickém stadionu nebo doma podle instrukcí kondičního trenéra. Jeden přípravný zápas ale stačili odehrát.

„Naštěstí jsme blízko hranic s Polskem, kde ty restrikce nebyly takové, a v Lubinu jsme si zahráli proti Ústí nad Labem, a i to nám v té pauze hodně pomohlo. Od minulé středy už jsme konečně byli v plnohodnotném kontaktu s míčem v naší hale, ale přece jen je to krátká doba. Naši hráči jsou ale většinou hodně zkušení, tak věřím, že jsme se i za těch pár dnů do volejbalu zase dostali,“ řekl Nekola.

V rozjezdu extraligy narazí jeho svěřenci podle tabulky na nejlehčího možného soupeře. Příbram totiž získala ve čtyřech zápasech jediný bod a je poslední. Liberečtí naopak mají ze tří odehraných duelů bodů sedm a patří jim 4. příčka.

„Příbram ale vůbec nesmíme podcenit, ve své hale umí být hodně nepříjemná. Třeba v minulé sezoně jsme tam prohráli, takže do zápasu musíme vstoupit maximálně koncentrovaně, protože v téhle podivné přerušované sezoně může každý porazit každého,“ uvedl Nekola.

Hned večer po dnešním utkání v Příbrami, které začne v 17.00, naberou volejbalisté Dukly směr Rakousko, kde v Bleiburgu sehrají v úterý a ve středu oba duely 1. kola Poháru CEV proti SK Zadruga Aich/Dob.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž