Volejbalistky Liberce se radují z triumfu v Českém poháru. | foto: ČTK

Ve finálovém turnaji předvedl tým ohromnou sílu, radoval se liberecký šéf

  • 0
Po zisku mistrovského extraligového titulu v roce 2021 přidaly do sbírky další cennou trofej. Volejbalistky Dukly Liberec triumfovaly poprvé ve své krátké historii i v Českém poháru. Vítězný pohár nad hlavami a zlaté medaile si užily v pondělí večer v Kutné Hoře díky jasné finálové výhře nad KP Brno 3:0 (23, 18, 11).

„Mám obrovskou radost. Když jsme v Dukle v roce 2017 zakládali ženský klub, tak to bylo z důvodu, že jsme měli silnou akademii, v níž byla kromě chlapců i děvčata. A téměř okamžitě jsme se dokázali dostat do české ženské špičky a dlouhodobě si držíme vysoký standard,“ uvedl ředitel VK Dukla Pavel Šimoníček.

„Mistrovský titul jsme získali v covidové sezoně, kdy jsme si ho zasloužili díky vítězství v základní části, ale na hřišti si to hráčky ve finále neužily. Teď to v poháru konečně vyšlo, holky hrály výborně, strašně jim to přeji, v týmu je navíc sedm našich odchovankyň. Ve finálovém turnaji i předtím ve čtvrtfinále předvedl tým ohromnou sílu a doufám, že to předvede i v play off extraligy. Každopádně do sbírky trofejí Dukly se tento ženský zlatý pohár hodí. Máme co slavit a věřím, že jsme fanouškům zase udělali radost,“ tvrdí Šimoníček.

Volejbalistky Dukly Liberec se radují.

Liberečanky udělaly klíčový krok k premiérovému pohárovému triumfu už ve čtvrtfinále, v němž pokořily silný Prostějov, pak si v semifinále Final Four v Kutné Hoře poradily s Ostravou i ve finále s KP Brno. Boj o zlato zvládly volejbalistky Dukly na třetí pokus, v letech 2021 i 2022 totiž z finálových bitev odešly se stříbrnými slzami v očích.

Bývalá kapitánka volejbalové reprezentace Havlíčková ukončila kariéru

„Cením si hlavně toho, že jsme zvládli roli favorita, do které nás všichni před Final Four pasovali. Tato role je velice ošemetná a psychiky náročná, když se hraje na jedno vítězné utkání,“ těšilo Libora Gálíka, kouče volejbalistek Liberce.

„Strašně důležité bylo, že jsme dokázali vyřadit už ve čtvrtfinále silný Prostějov. A finálové utkání s Brnem se nám povedlo perfektně takticky i herně, byl to jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Po vyhraném prvním setu v koncovce jsme měli psychicky navrch, protože Brno spadlo pod nás, a pak jsme nedopustili zdramatizování. Po dvou předchozích finálových neúspěších v poháru je to super,“ slavil Gálík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž