Kubala mění partnera, Bízu nahradí Pavlas

Frýdek-Místek - Měli velké plány. Chtěli spolu vybojovat postup na olympijské hry 2008 v Pekingu. Po dvou letech se však plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Michal Bíza rozešli. "Náš rozchod ovlivnilo moje zranění ramena," připustil kapitán volejbalistů DHL Ostrava Přemysl Kubala, který je z Frýdku-Místku.

"Kdyby byl Přema zdravý, tak po dvou letech partnera neměním," prohlásil liberecký smečař Michal Bíza.

"Dvě sezony měl potíže s ramenem. Teď už třeba žádný problém mít nemusí, ale už jsme se dohodli. Rozcházíme se v dobrém."

Bíza připustil, že k rozchodu došlo i pro to, že dostal nabídku, aby na písku hrál s Martinem Léblem. Spolu vytvoří reprezentační dvojici.

Přemysl Kubala se ale touhy probojovat na olympiádu nevzdává. Rovněž vytvoří reprezentační dvojici, a to s šumperským Jaroslavem Pavlasem. "Hledal jsem k sobě polaře, specialistu," řekl Kubala. "Variant moc nebylo. Jarda má obrovské zkušenosti. Na to, abych si k sobě vzal někoho mladého a učil ho, už není čas."

Turnaje Světové série v následujících dvou letech budou olympijskou kvalifikací. Přičemž ten první v čínské Shanghai začíná už 1. května. "Přípravu začneme s Jardou hned po halové sezoně," uvedl Přemysl Kubala, jehož čeká s ostravským týmem obhajoba mistrovského titulu.

Jaroslav Pavlas hraje v Řecku, je druhým nahrávačem prvoligového Panelliniosu Atény. Pro Přemysla Kubalu je Pavlas šestým partnerem, s nímž vyrazí na turnaje Světové série. Před ním hrál kromě Michala Bízy také s Petrem Chromým, Markem Pakostou, Michalem Palinkem a s Mikulášem Látečkou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž