Petr Brom

Petr Brom | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Éra kouče Broma v Příbrami končí. Stěhuje se do Karlových Varů

  • 1
Přesun volejbalové extraligy ze Starého Města do Karlových Varů se citelně dotkl Příbrami. Tým nováčka skládá opora Kocourů z minulé sezony Jakub Novotný, vzal s sebou i trenéra Petra Broma.

Extraligový bronz ze sezony 2011/2012, pak dvě čtvrtá místa. A navrch dvě účasti ve finále Českého poháru.

Volejbalisté Příbrami za poslední tři roky zapsali do klubové kroniky několik významných milníků. Vždy pod vedením trenéra Petra Broma.

O další úspěchy už se však budou pokoušet bez něj i bez bývalého reprezentačního univerzála Jakuba Novotného.

"Prioritně musíme obsadit místo univerzála, které nás po odchodu Novotného pálí."

Daniel Rosenbaum, předseda Příbrami

Klíčoví muži příbramského týmu, který v jarním čtvrtfinále play-off senzačně vyřadil mistrovskou Ostravu, odcházejí. Oba míří do Karlových Varů, které získaly extraligu od Starého Města.

V lázeňském městě vyrůstá extraligový nováček v rodinných rukou. Na přesunu licence má zásadní podíl karlovarský hejtman Josef Novotný a tým skládá jeho syn Jakub, nyní už bývalý příbramský tahoun. "Udělal pro nás obrovský kus práce. Myslím, že hlavně díky němu jsme postoupili přes Ostravu. S Jakubem jsme byli dohodnutí na rok, po sezoně měl svoje plány, já o nich věděl a asi nepřipadalo v úvahu, že by v Příbrami zůstal," řekl předseda Kocourů Daniel Rosenbaum.

A chápe i trenérův odchod. "Sedli jsme si spolu, probrali všechny okolnosti a po vzájemné dohodě jsme se rozešli," poznamenal. "Karlovy Vary jsou pro něj výzvou, posune se dál a ani u nás po třech letech nebude na škodu změna trenéra."

Místo Broma nastupuje Dvořák

Pokračovatelem na Bromově místě bude René Dvořák, který naposledy trénoval Ústí nad Labem.

"Je to ambiciózní trenér a umí pracovat s mladými hráči. Cítil jsem z něj, že se chce posunout nejen blíž k Budějovicím, odkud pochází, ale možná i do trochu lepšího klubu, než ve kterém byl naposledy," prohlásil Rosenbaum.

Dvořák už v Příbrami nebude mít k ruce trio cizinců z minulé sezony. Nejznámější z nich, venezuelský smečař Andy Rojas, by mohl zamířit za Bromem a Novotným do Karlových Varů.

"Pomáhal nám poslední tři měsíce i z důvodu zdravotní situace v našem kádru. Na poměry v české lize bral nadstandardní plat a nevím, jestli bychom byli schopni ho zaplatit celou sezonu. Proto o něm dál neuvažujeme," prozradil Rosenbaum. Končí i smečař Zdeněk Málek, místo něj se po dvou letech v ČZU Praha vrací Martin Böhm.

"Prioritně teď musíme obsadit místo univerzála, které nás po odchodu Jakuba (Novotného) pálí," naplánoval Rosenbaum. "O dalších změnách jednáme."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž