Karlovarští volejbalisté se radují po získaném bodu.

Karlovarští volejbalisté se radují po získaném bodu. | foto: VK Karlovarsko

Karlovarsko hostí Zlín. Trenér si chválí: Hráče nemusím burcovat

  • 0
Start nové sezony počítají hráči Volejbalového klubu ČEZ Karlovarsko už jen na hodiny. Dnes vstoupí do extraligy domácím zápasem proti mužstvu Zlína. „Hráče nemusím ani burcovat, ani usměrňovat, všichni se po těch dvou měsících na první zápas těší,“ pochvaluje si hlavní trenér Jiří Novák.

Celek Karlovarska je kompletní jen dva týdny, kouč Novák má totiž v kádru účastníky mistrovství Evropy, blokaře Vojtěcha Patočku a slovenského smečaře Marcela Luxe. I bez dvojice reprezentantů ale tým uspěl v přípravě proti největší domácí konkurenci.

„Příprava dopadla podle našich představ, odtrénovali jsme, co jsme chtěli, vyhýbala se nám zranění a výsledky v přípravě nebyly špatné,“ pochvaloval si Novák. „Teď bude nejdůležitější, aby hráči předvedli výkony z přípravy i v extralize.“

Úvodní soupeř Karlovarska má za sebou neúspěšnou sezonu, v níž marně bojoval o účast ve vyřazovací fázi extraligy. Přesto zůstal kádr Zlína v letním období téměř beze změny. „Nějaké informace o Zlínu máme, víme hlavně to, že kromě postu nahrávače ten tým nedoznal zásadních změn,“ potvrdil kouč.

„Myslím, že by mělo platit to, když nastoupíme do zápasu agresivně a ukážeme, kdo je doma pánem. A takové to klišé, jít dobře od servisu, odtáhnout je od sítě a z těch standardních situací je ubránit.“

Vedení klubu připravilo pro příznivce Karlovarska atraktivní sobotní program. Hned po skončení zápasu odstartuje na hrací ploše volejbalový happening, společné setkání hráčů s fanoušky. Utkání prvního kola volejbalové extraligy Karlovarsko – Zlín hostí Hala míčových sportů od 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž