Michal Kriško z Českých Budějovic jásá po úspěšném míči svého týmu.

Michal Kriško z Českých Budějovic jásá po úspěšném míči svého týmu. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Českobudějovičtí volejbalisté hostí v Poháru CEV tým z Ankary

  • 0
Další evropský klubový test volejbalistů Českých Budějovic se uskuteční ve čtvrtfinále Poháru CEV. Ve čtvrtek od 18 hodin budou hostit turecký celek Maliye Milli Piyango Ankara.

Soupeř v turecké lize minulý víkend prohrál a klesl na třetí příčku. Z tuctu zápasů ztratil tři. Udržel se však před čtvrtým rivalem Halkbank Ankara, který ve středu v dalším čtvrtfinále Poháru CEV zdolal Roeselare 3:0 (20, 21, 18).

Turecký volejbal je silný. I když v první fázi play-off Ligy mistrů prohrál vedoucí a v ročníku neporažený celek turecké ligy Izmir doma s polským Belchatówem 1:3, už postup ze skupiny je důkazem.

"Soupeře vnímám jako silného z jednoho prostého důvodu," řekl kouč českobudějovických volejbalistů Jan Svoboda. Sledoval záznamy z utkání tureckého týmu. "Máme jeho poslední čtyři zápasy z Poháru CEV." Piyango Ankara hrál s belgickými Antverpami i polským Jestřebím. Oba soupeře turecký celek vyřadil a trenér Svoboda si mohl prohlédnout, jak to dokázal. "Od toho se dá odhadnout síla našeho soupeře."

Když měl porovnat úroveň Piyango Ankara ve srovnání s posledními soupeři Jihočechů v Lize mistrů, měl jasno. "Nemyslím si, že jsou Turci lepší než Novosibirsk nebo než Berlín," uvedl. "Ale také si nemyslím, že jsou horší." Pro českobudějovický celek je to určitě dobrá konfrontace, jakési pokračování Ligy mistrů.

Hosté ve středu dorazili do Českých Budějovic a večer v hale trénovali. Mají na smeči dva Srby a na univerzálu Makedonce. O smečařích trenér Svoboda řekl, že tam je dle jeho názoru útočná síla Ankary. Ze Srbska je i trenér. Ostatní v základní sestavě jsou Turci.

V kádru domácích je zpátky Juračka, který hraje libera. Byl nemocný. Kdo bude v základní sestavě, to trenér Svoboda neupřesnil. Jen řekl, že sestavu namixuje. "Nehrajeme na starý nebo na mladý," ujistil.

Kdo by mohl být favoritem na postup? "To je těžké posuzovat. Myslím si, že je to padesát na padesát," přemítal kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž