Ivona Svobodníková

Ivona Svobodníková | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Volejbalové Šelmy Brno posílila bývalá reprezentantka Svobodníková

  • 3
Návrat do rodného města hlásí bývalá volejbalová reprezentantka Ivona Svobodníková. Sedmadvacetiletá blokařka bude po osmi letech působení v zahraničí hrát za extraligové Šelmy Brno. Jako vystudovaná interiérová designérka bude v Brně také ve svém oboru pracovat.

Svobodníková odešla do ciziny v roce 2011, postupně hrála ve Švýcarsku, Francii a Německu, kde v Cáchách a Postupimi zažila nejlepší sezony s úspěchy v národních pohárech. Od jara loňského roku už mistrovské zápasy nehrála, v Cáchách se věnovala své profesi.

„Když se ozvaly brněnské Šelmy, neváhala jsem a vrátila se domů. Maximálně mi vyhovuje koncepce, která je základem tohoto klubu,“ řekla Svobodníková. „Nemám z dlouhé herní pauzy obavy, celou tu dobu jsem v Cáchách trénovala, snad brzo zapadnu,“ dodala 191 cm vysoká volejbalistka.

Není to jediná změna v kádru týmu, v němž se snoubí zkušenost veteránek a dravost mládí. „Do italské série A2 odešla univerzálka Tereza Matuszková, naopak do přípravy se zapojila další blokařka Milada Bergrová,“ oznámil na tiskové konferenci manažer klubu Martin Gerža. „Věříme, že nám tato změna prospěje,“ dodal.

Šelmy skončily po základní části na pátém místě extraligové tabulky, po týdenní přestávce je čeká nadstavba ve skupině o 5. - 8. místo a poté play off. „Zapracujeme na kondici a na sehrání týmu. Jsem přesvědčen, že v novém složení můžeme soupeřky v mnohém překvapit,“ řekl Gerža.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž