ilustrační foto

ilustrační foto | foto: www.cev.lu

Volejbalistky vstoupily do Grand Prix porážkou od Portorika

  • 2
České volejbalistky vstoupily do Grand Prix porážkou 1:3 s týmem Portorika. Úvodní set na turnaji druhé divize v Polsku sice vyhrály 25:21, další tři sady ale ovládly soupeřky 25:20, 25:21 a 25:19.

„Utkání mohlo být plně v naší režii nebýt malých, ale důležitých chyb z nepozornosti,“ řekla kapitánka českého týmu Tereza Rossiová. „Potenciál družstva byl opět v některých momentech hodně vidět. Do příštích zápasů musíme zvýšit agresivitu a přesvědčení o vlastních schopnostech,“ dodala.

Turnaj v Zelené Hoře je první soutěžní prověrkou pod vedením nového trenéra, Němce Alexandera Waibla. Kouč u reprezentačního družstva debutoval v květnu při dvou porážkách v přípravě v Polsku a vítězství se nedočkal ani tentokrát.

„Soupeř hrál velmi dobře. Náš tým předvedl řadu pěkných akcí, ale měli jsme určité problémy s kontrolou míče v jednoduchých situacích, kvůli čemuž jsme nedokázali zápas dovést do vítězného konce,“ uvedl Waibl.

S Portorikem český tým prohrál podruhé z posledních tří vzájemných zápasů. V loňské Grand Prix neuspěl ve skupině v bulharském Samokovu (2:3), v závěrečném turnaji v Lublinu ale vyhrál v zápase o třetí místo 3:1.

V sobotu české volejbalistky nastoupí proti domácímu Polsku, v neděli bude jejich posledním soupeřem Kanada. Za týden se uskuteční druhý turnaj v Olomouci.

Turnaj volejbalové Grand Prix žen druhé divize

Zelená Hora (Polsko)

Portoriko - Česko 3:1 (-21, 20, 21, 19)
Nejvíce bodů:
Oquendová 15, Ocasiová 14, Cruzová 10 - Mlejnková 14, Rossiová 10, Purchartová 5.

Polsko - Kanada 3:1 (19, -28, 15, 20)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž