Alexandra Dedková (Frýdek-Místek)

Alexandra Dedková z Frýdku-Místku pomohla svému týmu v dramatickém utkání k výhře nad Přerovem. | foto: Alexandr Satinský, MF DNES

Frýdek-Místek deptal Přerov ulívkami

Frýdek-Místek, Přerov - Ve druhé sadě koncovku zvládly, proměnily pátý setbol. V závěru třetí a čtvrté sady ale propadly. Přerovské volejbalistky byly ve Frýdku-Místku blízko úspěchu, leč v prvním utkání čtvrtfinále extraligy prohrály s tamějším Sokolem 1:3 (-21, 26, -21, -27). Neuspěla ani Olomouc, která v Praze podlehla Slavii 0:3 (-21, -20, -18).

Odvety oba krajské týmy sehrají v sobotu na svých hřištích. Série se hrají jen na dvě vítězství. "Rozhodující byl třetí set," prohlásil přerovský trenér Jaroslav Matěj. "V něm jsme celou dobu vedli, jenže pak jsme udělali nevynucené chyby."

Když domácí hráčky otočily stav na  21:20, trenér Matěj sepjal ruce, jako by se modlil, a rychle si bral oddechový čas. Už však bylo pozdě. Frýdek-Místek nemusel ani tvrdě útočit, hodně bodů získal ulívkami do středu přerovské poloviny hřiště. "Pořádně nás rozulívaly," povzdechla si přerovská smečařka Zuzana Hrabalová.

"Musíme si udělat pořádek v  obraně." Přitom Přerovanky podle svého trenéra věděly, kdo a jak ze soupeřek hraje. "Chybělo nám nasazení v  obraně, ale jinak rozhodovaly maličkosti," podotkl Jaroslav Matěj.

"Je to pro nás hodně cenné vítězství. Důležité, aby si holky věřily," řekla frýdecko-místecká trenérka Táňa Krempaská. Olomoučanky v utkání se Slavií nezískaly ani set.

"První dva sety jsme se ale rvali," upozornil olomoucký trenér Jiří Teplý. "Ztracené koncovky v prvním a druhém setu se na tom třetím už projevily. Ukázala se ale větší zkušenost  slavistek, které v nadstavbě odehrály více těžkých utkání."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž