Finále ve Francii: 57 českých bodů

Paříž, Řím - Češi rozhodují finále francouzské volejbalové ligy. Třináct stovek diváků ve středu s napětím sledovalo souboje Pešla s Novotným, Konečného s Hudečkem a tleskalo blokům nejplatnějšího muže zápasu Lubomíra Staňka. Ten s celým domácím týmem Arago Sete oslavil vítězství nad Cannes 3:1. V Itálii se o finále teprve bojuje, Perugia i s českým blokařem Martinem Léblem už měla postup na dosah. Ale zatím neuspěla.

Arago Sete je velkým překvapením francouzské ligy. Tým, který skončil v dlouhodobé části, vyřadil v semifinále silné Tours, a teď sáhá po titulu. Stačí mu vyhrát jediný zápas, a má na to dva pokusy.

Sérii hranou pouze na dvě vítězství Sete rozehrálo ve středu domácím vítězstvím 3:1 nad Cannes. Hybnou silou zápasu byli čeští volejbalisté, kteří dohromady vybojovali 57 z celkového počtu 133 uhraných bodů. (O zbývají změny skóre se staraly chyby).

Nejčastěji skórujícím mužem zápasu byl domácí blokař Lubomír Staněk s 19 body. Za set ještě dvanáctkrát bodoval Petr Pešl a devětkrát Petr Konečný. Na straně Cannes otáčel skóre Ondřej Hudeček desetkrát a Marek Novotný sedmkrát.

Finálová série bude dohrána v Cannes. V sobotu se hraje druhý zápas, v neděli případný třetí.

Výsledek:
Sete - Cannes 3:1 (-20, 30, 15, 18).

Los a výsledky francouzské ligy ZDE

Perugia nedotáhla tie-break

Vedení 10:8 v tie-breaku nedokázali dotáhnout do vítězství volejbalisté Perugie. Ve třetím vzájemném souboji se silnou Piacenzou tak poprvé prohráli, ale stále jim stačí jediné vítězství k senzačnímu postupu do finále. Po středeční prohře 2:3 v Piacenze teď budou mít ve čtvrtém duelu výhodu domácího prostředí.

Český blokař Martin Lébl odehrál za Perugii celé utkání a zaznamenal devět bodů.

Drama se rozhodovalo v pátém setu. Perugia vedla 10:8, ale domácí tým okamžitě vyrovnal, otočil na 14:11 a brzy už slavil vítězství.

Výsledek:
Piacenza - Perugia 3:2 (-18, 21, 19, -23, 12), stav série: 1:2.

Los a výsledky italské ligy ZDE


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž