Fiedlerová odchází do Rakouska

Brno - "Chceme udržet pohromadě co nejsilnější kádr," říká trenér brněnských volejbalových mistryň Miroslav Čada. "Na druhé straně nechceme bránit v odchodu do ciziny hráčkám, které v klubu odvedly kus práce," dodává. ze základního kádru odchází zatím pouze Tereza Fiedlerová, která míří do Rakouska.

Otevřené jsou případné odchody do zahraničí u Martiny Frankové a po dokončení vysokoškolských studií také u Michaely Hasalíkové.  Do Olomouce odejde druhá nahrávačka Lenka Melichárková, která nedostávala v Brně příliš prostoru.

Hlavním oporám Tereze Tobiášové a Marice Těknědžjanové po sezoně vypršely smlouvy. "S oběma jsme dohodnuti, že angažmá prodlouží," uvedl Čada, který se ohlíží i po posilách.

"Žádná hráčka z naší extraligy by nám momentálně nepomohla zvýšit výkonnost. V úvahu připadá získání některé české hráčky, která se vrací se zahraničí. A také ze Slovenska, kde mám situaci dobře zmapovanou," uvedl Čada.

Jasným cílem Brna v příští sezoně je obhájit prvenství. "Tituly nám nezevšedněly," uvedl kouč čtyřnásobných českých mistryň z posledních pěti let.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž