JMP Brno - DHL Ostrava: Momentka ze třetího utkání čtvrtfinálové série

JMP Brno - DHL Ostrava | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Extraliga zná semifinalisty. V nejkratším možném termínu

Praha - Semifinále extraligy volejbalistů má předpokládané složení. Do bojů o medaile postoupily čtyři nejlepší týmy - Liberec, Č. Budějovice, Ostrava, Kladno - bez jediného zaváhání.

Brno - Ostrava 0:3 (-24, -23, -20)

Ostrava na rozdíl od loňského roku, kdy jako obhájce titulu vypadla už ve čtvrtfinále, nepřipustila překvapení v sérii s Brnem. Jihomoravané v domácím prostředí neuhráli ani set. Ostrava svého soupeře předčila důrazem na síti, kde exceloval zejména Konečný.

Hosté vynikali i přesnějšími bloky a hlavně větší herní jistotou v koncovkách jednotlivých setů. Vstup do zápasu sice vyšel lépe Brňanům, kteří v první sadě vedli 7:6, ale v dalším průběhu už diktovala průběh Ostrava.

"V prvním zápase v Ostravě jsme měli největší šanci na vítězství. V obou posledních zápasech už zkušený soupeř kontroloval situaci," řekl po zápase trenér Brňanů Jaroslav Vlk, který viděl hlavní údernou sílu Ostravy v Davidu Konečném.

"Když Ostrava potřebovala otočit výsledek, tak se objevil Konečný a na bloku Kubala. Nám takový hráč chyběl. Soupeř byl tentokrát nad naše síly," uznal brněnský kouč.

Trenér Ostravy Jaroslav Tomáš neskrýval spokojenost z postupu a také z toho, že tým oplatil Brnu loňské vyřazení. "Podali jsme zdravý a sebevědomý výkon. Hráči splnili do puntíku stanovenou taktiku, měli větší chuť do vítězství," dodal Tomáš.

Rozhodčí: Hudík, Labašta. Čas: 75 min. Diváci: 650.

Ústí nad Labem - Kladno 2:3 (-23, 28, 20, -18, -9)

V úvodním setu neudrželi domácí dvoubodový náskok a Kladno zvládlo lépe koncovku. V druhém dějství zlepšili domácí útok, udržovali si neustále vedení, které v závěru setu ještě zvýšili.

V úvodu třetího setu vedli domácí 4:1 a vedení si po chybách kladenských hráčů udrželi až do konce. Ve čtvrtém dějství se hosté výrazně zlepšili, zejména v útoku a na servisu a v dobrém, vyrovnaném výkonu pokračovali i v tie-breaku.

Rozhodčí: Fink, Činátl. Čas: 111 min.

Opava - České Budějovice 1:3 (-26, -21, 22, -22)

Jihočechy v Opavě potrápil Jakub Rybníček, díky jehož útočné síle sehráli domácí s favoritem vyrovnanou partii. V klíčových momentech zápasu však hosté opavského lídra ubránili a postoupili.

Rozhodčí: Dočkal, Dvořák. Čas: 119 min. Diváci: 400.

ČZU Praha - Liberec 0:3 (-22, -14, -22)

Rozhodčí: Krsek, Pejpal. Čas: 65 min. Diváci: 400.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž