Momentka z utkání Liberec - Prostějov. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Prostějov zůstal strašákem. Libereckým volejbalistkám se start nepovedl

  • 0
Odveta za loňské prohrané semifinále play off po boji 2:3 na zápasy se volejbalistkám Dukly nevydařila. Ve čtvrtečním startu extraligy podlehly Liberečanky sokyním z Prostějova na domácí palubovce 1:3 (-25, 16, -21, -21), když v první sadě promarnily setbol.

„Rozhodly naše individuální chyby a nejdůležitějšími faktory byly servis, kterých jsme zkazili víc, a příjem, který jsme měli horší. Prostějov byl důslednější a víc trestal chyby,“ popsal Libor Gálík, kouč žen Dukly.

V libereckém týmu se představily dvě letní posily: univerzálka Svobodová, jež byla s 26 uhranými body nejlepší hráčkou utkání, a americká smečařka Castillová. Naopak nová blokařka Rutarová ještě nenastoupila. „Bohužel má zdravotní problémy, měla by se ale snad už brzy zapojit do hry,“ uvedl Gálík.

Liberečanky, v jejichž kádru už oproti loňskému úspěšnému ročníku chybějí slovenské útočné opory Pištěláková a Mikšíková, čeká už v sobotu utkání 2. kola extraligy, v němž nastoupí na palubovce Šternberku.

V předzápase porazili volejbalisté Liberce rakouský Aich/Dob 2:1. Tímto utkáním odstartoval turnaj, ve kterém se kromě těchto dvou týmů představí v hale Dukly ještě přední české týmy: mistrovské České Budějovice, Karlovarsko a Příbram. Program zápasů systémem každý s každým na tři hrané sety začíná v pátek a v sobotu vždy v 11 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž