Ryan Burrow, americký smečař Liberce

Ryan Burrow, americký smečař Liberce | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Volejbalisté Liberce jsou ve čtvrtfinále Challenge Cupu, míří do Izraele

  • 1
Liberečtí volejbalisté prošli mezi nejlepší osmičku Vyzývacího poháru. Po domácí výhře nad Vojvodinou Novi Sad zvítězili i v srbské odvetě, a to 3:1 na sety.

Ve čtvrtfinále se utkají s Maccabi Tel Aviv. Izraelský celek po úvodní porážce 0:3 s finským Hurrikaani-Loiamaa zvládl stejným poměrem dnešní domácí odvetu a o postupu rozhodl vítězstvím v takzvaném zlatém setu 16:14.

Hracími termíny úvodních čtvrtfinále jsou 5. až 7. únor, odvety se uskuteční 12. až 14. února. Liberec by měl začínat sérii doma.

Svěřenci trenéra Michala Nekoly vrátili Vojvodině dva roky staré vyřazení v evropském poháru, o kterém tehdy rozhodl až takzvaný zlatý tie-break. Na ten tentokrát nedošlo, přestože zápas nebyl tak jednoznačný jako v Česku, kde soupeř ani jednou nedosáhnul na dvacet bodů, a Liberečtí v Srbsku poprvé v soutěži ztratili set.

Po hladkých výhrách nad nizozemským Tilburgem, CSKA Sofia i v prvním utkání s Vojvodinou přišla první ztráta Liberce až ve druhé sadě odvety. Tu první vyhrál aktuální lídr české extraligy 25:22, v koncovce druhé ale ztratil nadějný náskok a prohrál ji 23:25.

Když pak ale hosté zvládli dramatickou koncovku třetí sady v poměru 27:25, další komplikaci už nepřipustili. Po 106 minutách hry proměnili mečbol na 25:17 a mohli slavit postup.

Vyzývací pohár - osmifinále, odveta

Vojvodina Novi Sad - Dukla Liberec 1:3 (-22, 23, -25, -17)
Rozhodčí:
Stoica (Rum.), Harizanov (Bul.). Čas: 106 min. Diváci: 250. První zápas 0:3, postupuje Liberec.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž