Čtyři páry postupují na brněnském písku

Brno - Čtyři české páry Kubala - Pavlas, Kolář - Tichý a Lébl - Bíza a bratži Benešové mají jistou účast ve čtvrtfinále pavouka vítězů na challengeru plážových volejbalistů v Brně. Cenný skalp získali Kubala s Pavlasem, kteří přehráli hlavní favority turnaje bratry Ferreirovy z Brazílie, kteří vystupují pod křestními jmény Pará a Jan.

V utkání vynikl svými blokařskými kvalitami Kubala, jenž na síti zastavil hodně soupeřových útoků. Jeho obranné zákroky doplňoval důrazným útokem Pavlas.

"Narazili jsme na nejtěžšího soupeře. Porazit brazilský pár se pokaždé nepodaří. Klíčové bylo, že si Jarda Pavlas poradil s brazilskými bloky," uvedl po utkání Přemysl Kubala.

Také mladíci Kolář s Tichým získali skalp brazilských volejbalistů, když zdolali po prohraném prvním setu dvojici Maciel, Bruno. Lébl s Bízou zdolali v prvním kole bratry Benešovy a v druhém chorvatskou dvojici Trimčevski, Perič hladce 2:0 na sety.

Do oprav tak z českých párů museli pouze bratři Benešové, kteří v nich ale přešli přes německou dvojici Huth, Krug a posléze i přes Kanaďany Hofera s Ljubicicem. Všichni čeští hráči si tak v Brně zajistili nejhůře deváté místo.

Výsledky:
1. kolo:
Lébl, Bíza - Josef Beneš, P. Beneš (všichni ČR) 2:0 (14, 17),
2. kolo: Kubala, Pavlas (ČR) - Pará, Jan (Braz.) 2:1 (-18, 15, 11), Lébl, Bíza - Trimčevski, Perič (Chorv.) 2:0 (10, 14), Kolář, Tichý (ČR) - Maciel, Bruno (Braz.) 2:1 (-12, 19, 13).
Opravy: Josef Beneš, P. Beneš - Huth, Krug (Něm.) 2:0 (18, 18), Josef Beneš, P. Beneš - Hofer, Ljubicic (Kan.) 2:0 (15, 18).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž