Smečař české reprezentace Ondřej Hudeček útočí proti australskému dvojbloku.

Smečař české reprezentace Ondřej Hudeček útočí proti australskému dvojbloku. | foto: ČTK

Českým volejbalistům chybějí diváci. Počítáme je po desítkách, lituje kouč

  • 3
Poloprázdné haly a slabá atmosféra. Nezájem diváků trápí českou volejbalovou reprezentaci krátce před vrcholem sezony, mistrovstvím světa v Itálii. Šest přípravných zápasů národního týmu v českých městech navštívilo dohromady stejně fanoušků jako jedno jeho utkání v Polsku.

"V srpnu jsem chápal, že jsou lidé na dovolených, ale teď je září a my pořád fanoušky počítáme po desítkách," komentuje to zklamaně trenér českých volejbalistů Jan Svoboda.

Světový šampionát se přitom kvapem blíží. Na rozdíl od českých fanoušků to už naplno pocítili v Polsku. Český tým tam odehrál pět utkání. "Ty návštěvy se pohybovaly od tisícovky diváků až k nějakým osmi tisícům," obdivoval atmosféru u našich severních sousedů Svoboda.

To v Liberci na první přípravný zápas přišlo jen něco kolem dvou stovek fanoušků. "Byl to smutný pohled," přiznává Svoboda.

"A to jsme výběr domácích stadionů dobře zvažovali. V Liberci, kde jsme byli na soustředění, jsme nechtěli hrát s Austrálií všechny tři zápasy, tak jsme jeden přesunuli do Benátek. To samé teď, kdy jsme na soustředění v Kralupech, nehrajeme všechny zápasy v nedaleké Odoleně Vodě, ale jeden v Benátkách," vysvětluje Svoboda.

Ani to však na zájmu diváků nic nezměnilo. Nejvyšší návštěvy se čeští volejbalisté dočkali při pátečním vítězství nad Tuniskem. Výhře 3:0 aplaudovalo 430 diváků. "Teď hrajeme ve Svitavách, tam nemají vrcholový volejbal. Čekám vyprodanou halu," zůstává optimistou Svoboda.

Návštěvy při zápasech reprezentace

- v Liberci 150 diváků, ČESKÁ REPUBLIKA - Austrálie 3:0
- v Benátkách n. J. 400 diváků, ČESKÁ REPUBLIKA - Austrálie 3:1
- v Liberci 320 diváků, ČESKÁ REPUBLIKA - Austrálie 0:3
- v Odoleně Vodě 350 diváků, ČESKÁ REPUBLIKA - Tunisko 3:2
- v Benátkách n. J. 350 diváků, ČESKÁ REPUBLIKA - Tunisko 3:0
- v Odoleně Vodě 430 diváků, ČESKÁ REPUBLIKA - Tunisko 3:0


Poznámka: Do statistik nejsou započítány přípravné zápasy českého týmu v Polsku. Pět střetnutí našeho výběru navštívilo v polských městech v průměru tři tisícovky fanoušků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž