Bielsko-Biala - Prostějov: prostějovský blok v podání Spalové a Nnamaniové.

Bielsko-Biala - Prostějov: prostějovský blok v podání Spalové a Nnamaniové. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Bonbónek pro fanoušky Prostějova na závěr: Fenerbahce zadarmo

  • 0
Největší favorit na vítězství ve volejbalové Lize mistryň Fenerbahce Istanbul bude posledním soupeřem Prostějova v základní skupině. Oba týmy si již v předstihu zajistili postup do osmifinále, proto dnes v 16.30 půjde především o prestižní bitvu Hanaček s evropským klubovým gigantem.

"Zápas bude velkým svátkem. Tak silný tým u nás nestartoval deset let," tvrdí kouč VK Modřanská Miroslava Čada.

Soupiska Fenerbahce mu dává za pravdu: Gamovová, Osmokrovičová, Derickxová, Blomová, to je spíše seznam hráček evropského výběru pro exhibiční utkání hvězd. Přesto jde o výběr sestavy tureckého týmu, který se netají touhou získat pohár pro vítězky Ligy mistryň.

"Naši fanoušci uvidí opravdu elitní výběr. Čekám špičkový zápas a věřím, že ke kvalitě utkání přispěje také náš celek," přeje si Čada.

Podle něj jeho svěřenkyním pomůže, že nastoupí uvolněné. "Postup už máme, teď chceme ukázat, co všechno umíme."

Vedení klubu pro příznivce připravilo hned několik dárků jako odměnu za dosavadní přízeň. Podpora fandů pomohla týmu ke klíčovému domácímu vítězství nad Bielsko-Bialou, které pak české šampionky přetavily v postup v polské odvetě.

"Chceme s našimi příznivci oslavit postup, jak se patří. Proto mají všichni fanoušci na utkání s Fenerbahce volný vstup," uvedl předseda správní rady Prostějova Petr Chytil, s tím, že součástí zápasu bude také divácká soutěže o LCD televizor.

"I tímto způsobem chceme poděkovat za dosavadní přízeň," poznamenal. Proti Istanbulu nastoupí Prostějov kompletní, připravená by měla být i mírně nachlazená Tomanová.

"Je to logické. Takový zápas si žádná hráčka nechce nechat ujít. Všechny tvrdí, že jsou naprosto zdravé," usmívá se Čada.

O den později bude zkušený kouč netrpělivě očekávat los osmifinálových dvojic a také rozhodnutí mezinárodní volejbalové federace CEV o přidělení pořadatelství finálového turnaje, o které má Prostějov zájem. "Je to padesát na padesát," odhaduje šance hanáckého týmu Čada.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž