Klára Zakopalová v Paříži skončila už v prvním kole.

Klára Zakopalová v Paříži skončila už v prvním kole. | foto: Reuters

Opět je zdravá. Ale los byl smůla, posteskla si po prohře Zakopalová

  • 0
Paříž (Od naší zpravodajky) - Loňskou účast ve čtvrtém kole Roland Garros neobhájí. V prvním kole totiž Klára Zakopalová nestačila na Kaiu Kanepiovou, Estonce na pařížské antuce podlehla 6:7, 2:6. "Pro nasazenou hráčku tam snad horší los nebyl," posteskla si 24. tenistka žebříčku WTA.

Loňská osmifinalistka versus čtvrtfinalistka, 24. proti 26. hráčce světa - letošní Roland Garros připravilo české tenistce velkou výzvu.

Zatímco ona se v posledním měsíci potýkala se zdravotními problémy, Kanepiová v neděli slavila titul v Bruselu. "Byla sebevědomá, v důležitých momentech zahrála líp," přiznala Zakopalová.

Kvitová jde dál

ostatní Češky končí

O středečních zápasech v Paříži čtěte ZDE.

V jednatřiceti letech začala letošní sezonu výborně, poprvé v kariéře se dostala do TOP 20.

Jenže pak ji v průběhu fedcupového týdne v Itálii zradilo zdraví - kvůli alergii nemohla hrát, zůstala v roli náhradnice.

"Ona to asi nikdy alergie nebyla. Přechodila jsem virózu, kterou mi řekli, že byla alergie. Měla jsem teploty, pak jsem začala hrát a přišla bronchitída s antibiotikama," popisuje Zakopalová své problémy. "Měsíc jsem se v tom tak nějak plácala."

Byla oslabená. Na turnaji v Madridu skrečovala zápas proti Rusce Kirilenkové, coby finalistka loňského podniku ITF Sparta Prague Open letos vypadla ve Stromovce v prvním kole. Před Roland Garros nevyhrála zápas...

"Ale cítila jsem se dobře. Bohužel mi nebylo přáno. Když člověk měsíc laboruje, neví moc, co mu je, netrénuje a nehraje zápasy, je to strašně znát na turnaji, kde se rozhoduje v koncovce. Bohužel není z čeho brát."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga