Williamsovy podle Navrátilové moc chybují

  • 6
Londýn - Šestačtyřicetiletá tenistka Martina Navrátilová, která devětkrát vyhrála wimbledonskou dvouhru, věří, že ve své životní formě by byla lepší než dvě současné vládkyně ženského světového tenisu. Těmi jsou sestry Venus a Serena Williamsovyy z USA, které se dostaly do letošního finále Wibledonu. Navrátilová v jednom z aktuálních rozhovorů prohlásila, že by těžila především z jejich chyb.

"Kdybych měla stejný pohyb a údery, jako když jsem byla mladá, mohla bych být špičkovou hráčkou i teď. Sestry Williamsovy mají vynikající tvrdé údery, ale také dělají hodně chyb. Nerady hrají proti někomu, kdo dobře běhá, a míče jim vrací, což jsem uměla," řekla tenistka českého původu v rozhovoru pro britský deník Guardian.

Navrátilová na letošním Wimbledonu pokouší ve smíšené čtyřhře společně s Leanderem Paesem o svůj devatenáctý titul na tomto turnaji.

Tenis 70. a 80. let považuje Navrátilová za obtížnější. V době vrcholu své kariéry totiž hrála s dřevěnými raketami s menší hlavou, které neumožňovaly tak tvrdé údery. Navrátilová si myslí, že průměrný výkon má lepší než obhájkyně wimbledonského titulu Serena Williamsová.

"Při svém optimálním výkonu by mě, stejně jako kohokoli jiného, Serena přetlačila silou. Ale myslím, že můj průměrný výkon je ve srovnání s jejím průměrem lepší, protože méně chybuji," dodala Navrátilová.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga