Adam Pavlásek během tréninku na Davis Cup v Portugalsku.

Adam Pavlásek během tréninku na Davis Cup v Portugalsku. | foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Pavlásek si v Sofii ve čtyřhře o první titul nezahraje, končí v semifinále

  • 0
Adam Pavlásek si o první titul z tenisového okruhu ATP v Sofii nezahraje. V semifinále čtyřhry spolu s Arielem Beharem z Uruguaye podlehli 5:7 a 4:6 třetí nasazené dvojici Julian Cash z Velké Británie, Nikole Mektič z Chorvatska.

Devětadvacetiletý Pavlásek byl dosud titulu nejblíže letos v Antverpách, kde se třiatřicetiletým Beharem došli až do finále. V něm však v třísetovém duelu prohráli se sourozenci Stefanosem a Petrosem Tsitsipasovými z Řecka.

Ve dvouhře postoupil do prvního finále v kariéře Jack Draper po semifinálovém vítězství 6:3, 6:4 nad třetím nasazeným Janem-Lennardem Struffem z Německa. Jednadvacetiletý Draper je nejmladším britským finalistou na ATP Tour od roku 2009, kdy vyhrál v Miami Andy Murray.

Druhým finalistou je druhý nasazený Adrian Mannarino z Francie, který porazil 6:2, 7:6 Rusa Pavla Kotova. Mannarino si zahraje o třetí titul v sezoně.

Turnaj mužů v Sofii

tvrdý povrch, dotace 630 705 eur

Čtyřhra - semifinále:
Cash, Mektič (3-Brit./Chorv.) - Pavlásek, Behar (ČR/Urug.) 7:5, 6:4

Dvouhra - semifinále:
Draper (Brit.) - Struff (3-Něm.) 6:3, 6:4.
Mannarino (2-Fr.) - Kotov (Rus.) 6:2, 7:6 (7:2)

Ševčenko v Metách zabojuje o první titul na ATP

Ruský tenista Alexandr Ševčenko si v závěru sezony na turnaji v Metách zahraje poprvé v kariéře o titul na okruhu ATP Tour. Třiašedesátý hráč světového žebříčku porazil v semifinále 6:4, 6:4 domácího Francouze Pierrea-Huguese Herberta.

Už semifinále bylo pro dvaadvacetiletého Ševčenka životním úspěchem, na který dosáhl po překvapivé čtvrtfinálové výhře nad krajanem a světovou patnáctkou Karenem Chačanovem. Také elitní deblista Herbert zažíval až do dneška vydařený týden, před začátkem turnaje čekal na vítězství ve dvouhře na elitním okruhu více než 20 měsíců. Prvního singlového titulu se však pětinásobný grandslamový šampion ve čtyřhře v Metách nedočká.

Turnaj mužů v Metách

(tvrdý povrch, dotace 630.705 eur):

Dvouhra - semifinále:
Ševčenko (Rus.) - Herbert (Fr.) 6:4, 6:4.
Humbert (4-Fr.) - Fognini (It.) 6:0, 6:2

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga