Turnaj splnil účel, proto končí

Taškent - Turnaj posloužil svému účelu, teď už ho nechceme. tak by se dalo přeložit zdůvodnění organizátorů tenisového turnaje v uzbeckém Taškentu. Velmi kvalitní záříjová akce spadající do International Series s dotací 550.000 eur letošním ročníkem zřejmě definitivně končí. Pokud vše dopadne tak, jak se zdá, posledním vítězem taškentského turnaje bude Jevgenij Kafelnikov.

Prezidenstký pohár, jak zní oficiální název, byl státem podporovaným turnajem. Oficiálně měl za účel nastartovat sportovní hnutí v tomto asijském státu, bývalé republice Sovětského svazu. "Uzbecký sport tímto dostal mohutnou injekci a stal se skutečně masovou záležitostí. Proto už turnaj splnil svůj účel a více jej nepotřebujeme," vysvětlil vládní mluvčí, aniž by přidal další podrobnosti.

Podle představitelů turnaje není pro ukončení akce potřeba souhlasu tenisové asociace. "Turnaj byl výlučně záležitostí Uzbekistánu spravovanou ministerským předsedou Utkirem Sultanovem," pravil dále mluvčí, ale zároveň připustil,že vláda bude s ATP zrušení turnaje konzultovat.

Taškent je po Bukurešti letos druhým turnajem, který dobrovolně opouští kalendář ATP.
Čtěte: Bukurešť jde ve stopách Czech Open


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga