Tenistky Aryna Sabalenková a Jelena Rybakinová během přerušení hry, které na...

Tenistky Aryna Sabalenková a Jelena Rybakinová během přerušení hry, které na Turnaji mistryň v mexickém Cancúnu způsobil déšť. | foto: Reuters

Turnaj mistryň přerušil déšť, Pegulaová si poradila s větrem i Sakkariovou

  • 6
Pátý den tenisového Turnaje mistryň v Cancúnu měl přinést vyvrcholení singlové skupiny Bacalar, jenže jméno druhé postupující hráčky je stále neznámé. Utkání mezi světovou jedničkou Arynou Sabalenkovou a Jelenou Rybakinovou přerušil déšť za stavu 6:2, 3:5 z pohledu Bělorusky, dohrávat se bude v pátek. Svůj třetí singlový zápas stihla dohrát aspoň Jessica Pegulaová, která porazila 6:3 a 6:2 trápící se Mariu Sakkariovou.

Sabalenková a Rybakinová tak stále stojí stejně daleko od pokračování i vyřazení. Obě hračky mají na kontě jednu výhru a jednu porážku. Vyrovnaný je i jejich vzájemný duel, do semifinále postoupí vítězka.

POHLED: Peníze nevyžehlí vše, mistryně chtějí i komfort. WTA si kritiku zaslouží

Vládkyně ženského žebříčku sice jasně získala první sadu 6:2, jenže světová čtyřka se ve druhém dějství po ztrátě podání vzchopila a vypracovala si náskok 5:3, který bude chtít udržet i v dohrávce během šestého dne turnaje.

Pegulaová slaví třetí vítězství

S naprostým přehledem si zatím v Mexiku počíná Američanka Pegulaová, ve skupině Bacalar zvládla i poslední duel. Sakkariovou, která na turnaji nahrazovala zraněnou Karolínu Muchovou, přehrála 6:3 a 6:2 za hodinu a 19 minut.

Tenistky se na kurt dostaly s více než hodinovým zpožděním, které způsobil déšť. A ačkoliv srážky ustaly, vítr i nadále snižoval úroveň předváděné hry.

Americká tenistka Jessica Pegulaová hraje forhend na Turnaji mistryň v mexickém Cancúnu.

S náročnými podmínkami se lépe popasovala Pegulaová, která sice v zápase třikrát ztratila podání, proti chybující Sakkariové ovšem využila hned sedm brejkbolů. Řecká hráčka tak potvrdila, že si z Cancúnu neodveze příliš hezkých vzpomínek.

Během zápasu se na sebe mnohokrát zlobila za zbytečné nepřesnosti, házela raketou, z letargie se ale nevytrhla. Zapsala 35 nevynucených chyb oproti 20 Američanky a s Mexikem se loučí bez jediné výhry. Naopak stoprocentní Pegulaová postupuje z prvního místa.

Pokračování čtyřhry

První pár, který si prodlouží pobyt v Mexiku, už zná deblová skupina Maya Ka’an. Australsko-belgická dvojice Storm Hunterová a Elise Mertensová zdolala 6:2, 6:3 americko-nizozemské duo Desirae Krawczyková, Demi Schuursová a na turnaji udržela neporazitelnost.

Naopak japonské deblistky Šúko Aojamaová a Ena Šibaharaová nadějně rozehraný mač s Nicole Melicharovou-Martinezovou a Ellen Perezovou ztratily 6:4, 2:6, 6:10.

Turnaj mistryň

příloha iDNES.cz

Zápas skupiny Mahahual, v němž měly nastoupit první nasazené Američanky Pegulaová a Coco Gauffová proti německo-ruské dvojici Laura Siegemundová a Věra Zvonarevová, byl odložen na závěr šestého hracího dne.

VÝSLEDKY: Vondroušová na Turnaji mistryň neuspěla, zvítězila Šwiateková

V pátek od 17.30 SEČ se představí Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které odehrají poslední utkání skupiny proti vítězkám US Open Gabriele Dabrowské a Erin Routliffeové. Markéta Vondroušová zabojuje o postup s Gauffovou nejdříve od 21.30 českého času.

Tenisový Turnaj mistryň v Cancúnu

tvrdý povrch, dotace 9,000.000 dolarů

Dvouhra:
Skupina Bacalar:
Pegulaová (5-USA) - Sakkariová (8-Řec.) 6:3, 6:2

Čtyřhra:
Skupina Maya Ka’an:

Melicharová-Martinezová, Perezová (8-USA/Austr.) - Aojamaová, Šibaharaová (3-Jap.) 4:6, 6:2, 10:6
Hunterová, Mertensová (2-Austr./Belg.) - Krawczyková, Schuursová (5-USA/Niz.) 6:2, 6:3

Výsledky předchozích hracích dnů naleznete ZDE.

Tabulka skupiny Bacalar

Tým Z V P S B
1. Pegulaová 3 3 0 6:0 3
2. Sabalenková 2 1 1 2:2 1
3. Rybakinová 2 1 1 2:3 1
4. Sakkariová 3 0 3 1:6 0

Tabulka skupiny Maya Ka’an

Tým Z V P S B
1. Hunterová, Mertensová 3 3 0 6:0 3
2. Melicharová, Perezová 2 1 1 2:3 1
3. Aojamaová, Šibaharaová 3 1 2 3:4 1
4. Krawczyková, Schuursová 2 0 2 0:4 0

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga