Tenisté trénovali před víkendovou baráží

Prostějov - Čtyřhra byla hlavní náplní pondělního tréninku českých tenistů před utkáním o udržení ve Světové skupině Davisova poháru. Do Prostějova dorazila rumunská výprava, jejíž členové si ještě před večerním tréninkem stěžovali na ubytování. Čeští tenisté trénují v městské hale v Prostějově, kde se utkání uskuteční od pátku do neděle, již čtvrtý den. "Celkem spokojeně plníme naše osmihodinové tréninkové šichty. Je pohoda," popsal český kapitán Jan Kukal atmosféru v týmu.

Bohdan Ulihrach s Michalem Tabarou trénovali, i když léčí lehká zranění Achillovy šlachy a kotníku. Do přípravy se zapojil Ota Fukárek, čerstvý vítěz challengeru v polském Zabrze. Kapitán se soustředil na čtyřhru.

"Debl bude klíčový. Když vyhrajeme, nemůžeme zápas s Rumuny prohrát," předpověděl Kukal. Osvědčenou dvojici Jiří Novák, David Rikl otestovali Petr Pála s Fukárkem. "Měli s nimi plné ruce práce," popsal Kukal.

Na poměrně rychlém taraflexovém povrchu si domácí hráči zlepšili procento úspěšnosti returnů. "Kluci si zvykli. Máme náskok, Rumuni hráli týden na antuce," mínil Kukal. Pro tenisty připravil rozptýlení v podobě fotbalu či nohejbalu.

Do Čech dorazila trojice Rumunů Andrei Pavel, Adrian Voinea a Gabriel Trifu, chyběl junior Victor Hanescu. "Hned protestovali proti hotelu, ale nevím, co se jim nelíbilo," řekl Kukal.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga