SOUTĚŽIVÝ HRÁČ. Vůle po vítězství pomáhá Rafaelu Nadalovi nejen v tenisových, ale i v karetních bitvách.

SOUTĚŽIVÝ HRÁČ. Vůle po vítězství pomáhá Rafaelu Nadalovi nejen v tenisových, ale i v karetních bitvách. | foto: Reuters

Tenisová hvězda Nadal se ukáže v Praze. Přijede hrát pokerový turnaj

  • 1
V současnosti je zřejmě nejlepším tenistou světa. Jenže když loni dlouho léčil zraněné koleno, našel si Rafael Nadal novou zábavu na volné chvíle: poker. Dosud se účastnil pouze online turnajů, koncem roku však ukáže své umění i naživo. Co víc, pro svůj debut si vybral pražský turnaj European Poker Tour, který se bude konat 8. až 18. prosince.

Tenisoví fanoušci doufali, že uvidí "Rafu" v Praze už loni. Jenže finále Davis Cupu proti Česku musel kvůli zranění vynechat. Letos se však rýsuje alespoň malá náhrada - Nadal se rozhodl přijet ukázat své pokerové umění na pražský turnaj série European Poker Tour.

Informaci potvrdili Ondřej Drebota a Jan Hedbávný ze společnosti PokerStars, která turnaj zaštiťuje a jejímž je Nadal ambasadorem.

"O jeho programu se zatím nic neví, ani není jisté, jaký turnaj/turnaje bude Rafa hrát," napsal Drebota iDNES.cz. Prozradil však, že součástí návštěvy má být natáčení dokumentu o Nadalovi.

Kromě Nadala údajně do Prahy dorazí ještě jedno velké sportovní jméno, jeho identitu ale zatím organizátoři tají.

Nadal se začal pokeru intenzivněji věnovat loni v létě, když léčil dlouhodobé zranění kolene. "Celkově jsem dost soutěživý. I v životě. Rád vyhrávám," říká Nadal o své vášni pro poker.

"Když s pokerem začínal, měl jen základní ponětí o tom, jak se to hraje. Ale jeho přirozená soutěživost mu pomohla k rychlému zlepšení," říká jeho pokerový trenér Alfonso Cardalda.

Však také už v lednu vyhrál první online turnaj PokerStars, dokázal porazit 47 hráčů. Naživo ale zatím své umění před širší veřejností nepředvedl.

Premiérově ho ukáže až v Praze.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga